Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, αλλά η αγάπη της για τη γνώση και τη μόρφωση την οδήγησαν μακριά από αυτή για αρκετά χρόνια, φτάνοντας μέχρι και στην… Αμερική. Σπούδασε Φιλοσοφία στην Πάτρα, πραγματοποίησε μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Ηθική Φιλοσοφία και το 2013 κρίθηκε υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο τμήμα Φ.Π.Ψ του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αμερική πραγματοποιώντας τη μετεκπαίδευσή της στον τομέα της ψυχικής υγείας ως διεθνής φιλοσοφικός σύμβουλος, την οποία και ολοκλήρωσε με Άριστα. Έκτοτε, ζει και εργάζεται μόνιμα στην Καλαμάτα.

Ο λόγος γίνεται για την Αντωνία Ποθουλάκη, σύμβουλο ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην πόλη μας, η οποία αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της ως ομιλήτρια στο παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Ιούλιο. Παράλληλα, συνεργάζεται με την Εθνική Φιλοσοφική Συμβουλευτική Αμερικάνικη Εταιρεία (National Philosophical Counseling Association, NPCA), εξ αποστάσεως, ως Διεθνής φιλοσοφικός σύμβουλος στον τομέα της ψυχικής υγείας. Επιπλέον, είναι εθελόντρια νοσηλεύτρια του ερυθρού σταυρού και εθελόντρια ομιλήτρια ενθάρρυνσης στον σύλλογο ατόμων με εμπειρία καρκίνου Ξαναρχί-Ζω.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πατάω αναβολή στο ξυπνητήρι για να κερδίσω άλλα 10 λεπτά ύπνου.

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω δουλεύοντας.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα το ότι προσφέρει μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, συνδυάζει βουνό και θάλασσα, οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα οι ανάγωγοι οδηγοί και όσοι δεν τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

Αγαπημένος προορισμός είναι Σπέτσες.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει η οικονομική κρίση.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν… μου είπαν να γράψω ότι γενικότερα είμαι άνθρωπος με αυτοπεποίθηση, χωρίς να έχω έπαρση. Είμαι καλός άνθρωπος, έξυπνη, ειλικρινής, με πολύ χιούμορ, εχέμυθη, και πάντα στηρίζω τον άλλο στα δύσκολα. Επίσης, είμαι άξια θαυμασμού στην προσπάθεια να πετύχω τους στόχους μου. (Πραγματικά με συγκίνησαν).

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω  ότι είμαι τυχερή που έχω τέτοιους φίλους. Χαχαχαχα.

Με κάνουν να γελάω οι κωμωδίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου… χρησιμοποιώ συχνά κάποιες ατάκες τους.

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκας… τόσο στον χαρακτήρα ενός άντρα όσο και μιας γυναίκας ξεχωρίζω την ειλικρίνεια, την αίσθηση του χιούμορ και τη δυναμικότητα.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι… δεν έχω μεγαλύτερο φόβο.

Τελευταία φορά έκλαψα από χαρά.

Επιτυχία θεωρώ να είναι κάποιος ευτυχισμένος στην καθημερινότητά του.

Ευτυχία θεωρώ να επιτυγχάνει κάποιος τους στόχους του. Να παίρνει και να δίνει αγάπη.

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα στον γιο μου για να γλιτώσω κλάματα.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει ο πατέρας μου από όταν ήμουν πολύ μικρή μου έλεγε: Αντωνία, σε ό,τι κι αν επιλέγεις να κάνεις να είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: Ήρεμη

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά από δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τη Χριστίνα Μασλάρσκα

Ας γνωρίσουμε τη Χαριέττα Λιακάκη

Ας γνωρίσουμε τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά

Ας γνωρίσουμε τη Σύλβια Κατούντα

Ελλαδικό