Αν και κατάγεται από την όμορφη Πρέβεζα, η ζωή και οι επιλογές της, φυσικά, την οδήγησαν στην πόλη μας, στην οποία μάλιστα κατοικεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Ήρθε στην Καλαμάτα για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έκτοτε ζει και εργάζεται εδώ. Αγαπάει πολύ τη μόδα – το αποδεικνύουν, άλλωστε, οι φωτογραφήσεις που κάνει σχετικά με αυτή – και ονειρεύεται κάποτε να είναι εκείνη που θα την ακολουθεί και όχι η ίδια!

Ο λόγος αυτήν τη φορά στη στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” γίνεται για τη Μαρία Χαρμπούρου, η οποία το διάστημα αυτό εργάζεται στο Baba Yaga ενώ παράλληλα κάνει μια εκπομπή στο ραδιόφωνο. Η τελευταία ήταν κάτι που η ίδια δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πόσο πολύ θα της άρεσε αφού η σχέση της με τη μουσική ξεπερνάει την εικοσιπενταετία, όταν δηλαδή έπαιζε πιάνο, συμμετείχε σε χορωδία και ακολουθούσε τον κλασσικό χορό. Αυτό το διάστημα διανύει μια δημιουργική φάση της ζωή της, ψάχνοντας τον στόχο της και ανακαλύπτοντας τον… εαυτό της.

Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω…

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί είναι να πατάω αναβολή στο ξυπνητήρι μου!

Τον περισσότερό μου χρόνο ξοδεύω… Επειδή είμαι λάτρης της μόδας ξοδεύω πολύ χρόνο σε fashion blogs μιας και είναι κάτι που θα με ενδιέφερε να κάνω κι εγώ στο μέλλον. Μέχρι τότε, όμως, μαθαίνω για τις τάσεις της μόδας μέσω κάποιων φωτογραφήσεων για ρούχα. Βέβαια, δεν θα έπρεπε να παραλείψω πως ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας μου έχει να κάνει με τον χώρο εργασίας μου.

Μ’ αρέσει στην Καλαμάτα… Μου αρέσουν πολλά σε αυτή την όμορφη πόλη που φιλοξενούμαι εδώ και δέκα χρόνια… Το αγαπημένο μου είναι το Φεστιβάλ Χορού.

Με εκνευρίζει στην  Καλαμάτα ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη πόλη της γης.

Αγαπημένος προορισμός είναι αυτός που εμπεριέχει όλους αυτούς που είναι σημαντικοί στη ζωή μου… Γιατί, μπορεί να λένε ότι «σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι», ωστόσο, νομίζω ότι ουσιαστικά αυτό το καθορίζει το ποιος κάθεται δίπλα σου.

Αυτό τον καιρό με προβληματίζει… νομίζω ότι οι προβληματισμοί δεν έχουν περιόδους και πιστεύω ότι και οι δικοί μου δεν απέχουν ιδιαίτερα από τους προβληματισμούς των υπολοίπων, δηλαδή έχουν να κάνουν με την κατάσταση στη χώρα μας, το μέλλον και την προσωπική εξέλιξη.

Οι φίλοι για μένα πιστεύουν… Ακριβώς δεν γνωρίζω. Πιστεύουν, όμως, σε μένα και μου είναι αρκετό.

Εγώ για τον εαυτό μου πιστεύω… Δύσκολη απάντηση, γιατί είμαι σε διαρκή αναζήτηση του εαυτού μου και αποκωδικοποίηση του κόσμου γύρω μου και πιθανόν θα αργήσω να καταλήξω σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Με κάνει να γελάω… Πάντα βρίσκω λόγους για να χαμογελάω, να γελάω ή ακόμα και να χαχανίζω! Κι αυτός ο λόγος μπορεί να είναι κυριολεκτικά το οτιδήποτε!

Ξεχωρίζω στον χαρακτήρα ενός άνδρα και μιας γυναίκα… Χωρίς να κάνω τον διαχωρισμό ανάμεσα στα δύο φύλα, ξεχωρίζω στους ανθρώπους το στυλ, τη μεγαλοψυχία, την ευγένεια και την επιμονή τους να καταφέρουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν. Ιδιαίτερα όταν οι προσωπικές τους επιθυμίες είναι μακριά από οποιαδήποτε στερεότυπα και αντιλήψεις της κοινής γνώμης.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ο χρόνος. Το γρήγορο πέρασμα του, ο φόβος της φθοράς και των απωλειών.

Τελευταία φορά έκλαψα… εχθές νομίζω.

Επιτυχία θεωρώ… Να έχεις ταλέντο σε κάτι που ταυτόχρονα αγαπάς.

Ευτυχία θεωρώ… Μια παγίδα είναι. ¨Πόσο ευτυχής θα ήμουν αν είχα αυτό που δεν έχω..?»

Η τελευταία φορά που είπα ψέματα ήταν στον εαυτό μου. Ελπίζω όντως να ήταν η τελευταία φορά.

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει: «Μην απολέσεις τον θησαυρό σου…». Πατρική συμβουλή.

Χαρακτήρισε με μια λέξη/φράση τη ζωή σου αυτή την περίοδο: “Αποδεσμεύσου για να ζήσεις…» του Χόρχε Μπουκάι.

“ξέρεις ποιος είμαι εγώ”

Η στήλη “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δημιουργήθηκε από τους συντάκτες του “Kalamata IN” με σκοπό να φέρουμε πιο κοντά στο κοινό της πόλης ανθρώπους που ακούμε καθημερινά, αλληλεπιδρούμε επαγγελματικά ή απολαμβάνουμε σε θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Η ονομασία της εν λόγω στήλης προήλθε από την παλιά καλή εποχή της επαρχίας κι όχι μόνο, όπου οι άνθρωποι λογομαχούσαν με την φράση “Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ”… Μετά απο δεκαετίες που ακούγεται όλο και λιγότερο αποφασίσαμε με την ίδια αυτή φράση να τους γνωρίσουμε όλους, αλλά και να μας μάθουν όλοι προκαταβολικά!

Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν στη στήλη αυτή. Η δομή του περιεχομένου αποσκοπεί στο να αναδείξει με κοφτό τέμπο, σύντομες φράσεις αλλά και κρυμμένο χιούμορ κατά περιπτώσεις, τις ενδιαφέρουσες πλευρές της καθημερινότητάς μας.

Δείτε επίσης:

Ας γνωρίσουμε τον Μανώλη Χαλούλο

Ας γνωρίσουμε τον Κώστα Κορομηλά

Ας γνωρίσουμε την Κάλλη Κολόζη

Ας γνωρίσουμε τη Δήμητρα Κουτράκη

Ελλαδικό