Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων είναι εμφανής, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, και ήδη οι κρατήσεις για το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ξεπερνούν το 80%.

Οι Έλληνες επιλέγουν προορισμούς με βάσει το μειωμένο κόστος αλλά και την ασφάλεια λόγω κορονοϊού
Όπως καταγράφεται στην έρευνα, οι περισσότεροι συμπολίτες μας, επιλέγουν κυρίως προορισμούς στην ηπειρωτική χώρα τόσο λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που έχουν στη διάθεσή τους, του μειωμένου κόστους, αλλά και λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και την αποφυγή συνωστισμού σε πλοία και αεροδρόμια.
«Επιλέγουν κυρίως οδικές περιοχές σε χιλιομετρική απόσταση 1,5 – 2 ώρες, ενώ σημαντικός παράγοντας επιλογής του προορισμού, εκτός από την φυσική ομορφιά, αποτελεί και το οδικό δίκτυο. Οι εκδρομείς λόγω των υγειονομικών συνθηκών ενδιαφέρονται κυρίως για αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μια επιλογή που βλέπουμε να αποκτά έδαφος μέρα με τη μέρα, ενώ θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τη πρώτη επιλογή τόσο εγχώριών, όσο και αλλοδαπών τουριστών και το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E-Real Estates, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προ covid-19 εποχή, διότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν διακρίνει την υψηλή ζήτηση.

Οι Αθηναίοι «ψηφίζουν» Πελοπόννησο για τις μίνι αποδράσεις
Οι Αθηναίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν για το χρονικό διάστημα 21 Μαΐου ημέρα Παρασκευή έως την Κυριακή 23 Μαΐου, έχουν επιλέξει να επισκεφτούν οδικούς προορισμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Λουτράκι, το Πόρτο Χέλι, το Ξυλόκαστρο, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβασία και τη Πύλο, ενώ επιλέγουν και τον Πόρο. Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω της φυσικής ομορφιάς που διαθέτει όσο και λόγω του καλού οδικού δικτύου που τη συνδέει με την Αθήνα, έχει αποτελέσει πολλές φορές και στο πρόσφατο παρελθόν το «μήλον της έριδος» τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για εκδρομές διημέρου. Το κόστος διανυκτέρευσης στη Καλαμάτα για 2 ενήλικες και 2 παιδία έως 12 ετών σε ιδιωτικό διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία (όχι βίλα), κυμαίνεται από 45€/διανυκτέρευση έως και 80€/διανυκτέρευση.

Πηγή:iefimerida.gr

Ελλαδικό