Με κέφι, αισιοδοξία και διάθεση για ξεφάντωμα, ξεκινά την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00, το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι, από την κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, με τον Χρήστο Φερεντίνο να παρουσιάζει την τελετή έναρξης και τους Walkman the band να πλαισιώνουν μουσικά τη βραδιά.

Αλλαγή ημερομηνίας της τελετής έναρξης του καρναβαλιού λόγω καιρικών συνθηκών: ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 19:00, στην κεντρική πλατεία. 

Το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2017 θα είναι πιο πλούσιο, με έμφαση στα παιχνίδια, ενώ έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή σ’ αυτό 32 γκρουπ.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 19.00 και επίκεντρο την πλατεία 23ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση με παρουσιαστή το Σάββα Πούμπουρα και η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «48 ores ft Lukia».

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 19.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, θα γίνει διαγωνισμός μίμησης και μεταμφίεσης, με τίτλο “Déjà Vu”.

Θα ακολουθήσει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί ο τελικός των παιχνιδιών στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, ενώ στις 22.00 της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ένα ντίσκο πάρτι στις στο ξενοδοχείο Elite.

Το Καρναβάλι θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 14.30, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου και θα την παρουσιάσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή, Ησαΐα Ματιάμπα και Ήβη Αδάμου.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 21.00, θα βραβευθούν οι νικήτριες ομάδες, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Elladiko