Ελλαδικό

Σε τέσσερα σημεία των ακτών του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2016, που πιστοποιούν την ποιότητα των υδάτων, αλλά και την καταλληλότητα της παραλίας της Καλαμάτας.

Σε εφαρμογή της Απόφασης 483/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διεθνές πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες για το έτος 2016, όσον αφορά στις ακτές:

Α. Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση
Β. Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου
Γ. Αλμυρός Βέργας και
Δ. Μικρή Μαντίνεια.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα Γαλάζια Σημαία είχαν οι ακτές Μικρή Μαντίνεια και Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, δηλαδή οι Γαλάζιες Σημαίες διπλασιάζονται για το 2016 και γίνονται 4.

Επισημαίνεται ότι σε όλες τις ακρογιαλιές τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα, κάτι που πιστοποιείται από τις τακτικές αναλύσεις, τις οποίες διεξάγει η ΔΕΥΑΚ.

Οι παραλίες όπου υπάρχει Γαλάζια Σημαία, είναι οργανωμένες, διαθέτουν ναυαγοσώστη και όλα τα σωστικά μέσα. Επίσης, οι 3 ακτές με Γαλάζια Σημαία έχουν πρόσβαση και χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ, ενώ σε εκείνη που βρίσκεται στο τέρμα Ναυαρίνου – όπου δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω ανισοσταθμίας σε σχέση με το δρόμο – υπάρχει σήμανση που παραπέμπει στην παραλία πλησίον του Ιερού Ναού Ανάστασης. Ακόμη, σε όλες τις ακτές με Γαλάζια Σημαία υπάρχουν πίνακες με πληροφοριακό υλικό για τους λουόμενους, όπως βασικές οδηγίες, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, δρομολόγια λεωφορείων κ.λπ.

Δείτε επίσης: 4 «γαλάζιες σημαίες» για την Καλαμάτα φέτος