Ανακύκλωση στους… καφέ κάδους στην Καλαμάτα! (video)

Η Καλαμάτα συνεχίζει να επενδύει στην ανακύκλωση και μετά τις διακρίσεις της για την ανακύκλωση του πλαστικού και του γυαλιού που είχε κατά τις προηγούμενες χρονιές σε πανελλαδικό επίπεδο, φέτος ήρθε η σειρά των καφέ κάδων για την ανακύκλωση των οργανικών απορριμμάτων.

Η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2018 έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης σε οικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καλαμάτας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας, ενημερώνονται οι πολίτες για τα απορρίμματα που θα πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους και, γενικότερα, για την αξία της ανακύκλωσης.

Σημειώνεται πως τα απορρίμματα που συγκεντρώνονται στους καφέ κάδους, οδηγούνται σε κομποστοποίηση. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το βάρος και ο όγκος των απορριμμάτων.

Μεγάλοι καφέ κάδοι εγκαθίσταται στα στρατόπεδα, στο Νοσοκομείο και στην Παραλία, ενώ οι μικροί κάδοι διατίθενται σε καταστήματα, στις περιοχές όπου εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα. Οι περιοχές αυτές είναι η μαρίνα, το ιστορικό κέντρο και η ανατολική παραλία.

Ο Δήμος έχει προμηθευθεί 30.000 βιοδιασπώμενες πλαστικές σακούλες, όπου θα τοποθετούνται τα οργανικά απορρίμματα. Αυτές οι σακούλες διανέμονται σε όσους μετάσχουν στο πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι η συλλογή των οργανικών απορριμμάτων θα γίνεται από ξεχωριστό απορριμματοφόρο.

Δείτε το βίντεο του Δήμου Καλαμάτας για την προώθηση της δράσης:

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας >

Ελλαδικό