Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί με αυτό, όλοι μας μπαίνουμε σε ανέμελη διάθεση, μιας και το υποδέχονται τα αμέτρητα μπάνια στην θάλασσα και πάρα πολλές στιγμές διασκέδασης. Όμως, στους θερινούς μήνες, πολλοί από εμάς θα κληθούμε να κάνουμε μια μίνι ή και ακόμα ολική ανακαίνιση του σπιτιού μας.

Στην πιο εύκολη των περιπτώσεων θα πάμε στα κοντινά χρωματοπωλεία να διαλέξουμε νέα χρώματα για τους τοίχους μας και μονωτικές ταινίες για να καλύψουμε τα σημεία με νάιλον που δεν θέλουμε να λερώσουμε και θα αρχίσουμε να βάφουμε κάθε χώρο, σταδιακά. Μπορούμε επίσης να πάμε σε ένα κατάστημα επίπλων και να δούμε για καινούρια ντουλάπια που θέλουμε να βάλουμε στην κουζίνα μας, βγάζοντας τα παλιά, έτσι ώστε να την ανανεώσουμε και να νιώσουμε μια ευχάριστη αλλαγή σε αυτή. Μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα μικροπράγματα αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να θελήσουμε ριζικές αλλαγές στον χώρο μας…

Αν για παράδειγμα το σπίτι είναι δικό μας, μπορεί, αρκεί να το θελήσουμε, να προβούμε σε μια ανακατασκευή κάποιου συγκεκριμένου χώρου. Δύο από τους πιο σημαντικούς είναι της κουζίνας και του μπάνιου. Στην πρώτη περίπτωση, πάντα με την προϋπόθεση ότι η κουζίνα μας είναι παλιά ή ακόμα κι αν δεν ταιριάζει με το τωρινό μας γούστο, μπορούμε να απευθυνθούμε σε έναν αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό, αναφέροντας πως θα θέλαμε να μοιάζει ο χώρος μας και κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες μαζί με τους υπόλοιπους τεχνικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους, θα έχουμε μια κουζίνα, όπου μέχρι και εκπομπές μαγειρικής θα την ζήλευαν.

Η ανακαίνιση σπιτιού όμως δεν σταματά εκεί… μπορούμε να κάνουμε αλλαγές και σε άλλα σημεία. Το άλλο πιο σημαντικό είναι το μπάνιο μας. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν, μιας και ο χώρος του μπάνιου είναι πολύπλοκος. Πολλές σωληνώσεις νερού, που μπορεί να χρειαστεί να αλλαχθούν, είτε γιατί είναι αρκετά παλιές και έχουν σκουριάσει, είτε αν υπάρχει ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα, όπως το να έχουν σπάσει, κάνοντας διαρροή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ανακαίνιση μπάνιου είναι μονόδρομος και μια ευκαιρία για να το αλλάξουμε ριζικά. Όταν τελειώσουν τα υδραυλικά μέρη, θα τοποθετήσουμε νέα πλακάκια, μοντέρνας κοπής και σχεδίου, όπου μαζί με τα είδη υγιεινής που θα αγοράσουμε, να ταιριάζουν μεταξύ τους, για να δημιουργηθεί ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αν δεν είμαστε σίγουροι για το ποια είδη υγιεινής θα ταιριάζουν σύμφωνα με τα δικά μας θέλω, τότε μια λύση θα ήταν να προβούμε στο πλησιέστερο κατάστημα ειδών μπάνιου και να απευθυνθούμε σε εξειδικευμένους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις, σε αυτό που ζητάμε!  

Η ανακαίνιση μπάνιου, μπορεί να φαντάζει «βουνό», στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Στις μέρες μας μπορούμε να κάνουμε με πολύ λιγότερα χρήματα την ανακαίνιση που ονειρευόμαστε, αρκεί να το ψάξουμε λιγάκι παραπάνω. Ο ανταγωνισμός βοηθάει σε αυτό με αποτέλεσμα οι τιμές και οι προσφορές που θα πάρουμε θα είναι στα μέτρα μας και το καλύτερο όλων; Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που ακριβώς θέλουμε!

Ακόμα κι αν έχετε τον οποιονδήποτε ενδοιασμό, σχετικά με τις ανακαινίσεις, σας παροτρύνουμε με την σειρά μας, να το κοιτάξετε μιας και αυτή την περίοδο, δίνεται σε όλους μας μια πραγματική ευκαιρία να προβούμε σε αυτές, καθότι και δεν θα το πληρώσουμε ακριβά και θα χαρούμε έναν ή ακόμα και όλους τους χώρους του σπιτιού μας!

Ελλαδικό