Ελλαδικό

Ένα εμβληματικό κτήριο, ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Ένας χώρος που έχει συνδεθεί με τον Πολιτισμό της Καλαμάτας τις τελευταίες δεκαετίες, ένας χώρος που έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις του πνεύματος και του πολιτισμού!

Θέματα λειτουργίας του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας αλλά και ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, αποτέλεσαν το αντικείμενο ενημέρωσης από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον προεδρεύοντα του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου και πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, ήταν και παραμένει η σταδιακή, όχι μόνο αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου. Ενδεικτικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έχουν έως σήμερα πραγματοποιηθεί όπως το σύστημα ψύξης, επισκευές στο αμφιθέατρο, η μελέτη πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, η ενίσχυση της προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ κ.ά., συμπληρώνοντας ότι νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή στην εν λόγω θέση του Π. Λύρα.

Ο Δήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε στην φιλοξενία σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, ενώ ιδιαίτερη ήταν και η αναφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο του Ψηφιακού Εκθέματος, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων και εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα το 1821. Μία δράση, για την οποία ο Δήμαρχος Κάλεσε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης να ζήσουν, καθώς μέσω του Ψηφιακού Εκθέματος ζωντανεύει ο πίνακας «Δοξολογία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα» τοποθετώντας τον επισκέπτη στο επίκεντρο των γεγονότων. Επίσης, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας, πραγματοποιείται η σπονδυλωτή έκθεση Ελληνικών ενδυμασιών «Ο Μοριάς της Ελευθερίας», παρουσιάζοντας παραδοσιακές τοπικές φορεσιές της Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος σημείωσε: «Για όλους εμάς στη Δημοτική Αρχή, το Πνευματικό Κέντρο αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης, ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό, ένα προορισμό για πνευματικές αναζητήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση η αναβάθμισή του, αποτελεί προτεραιότητα και επιλογή».