Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νομό Μεσσηνίας που ήταν προγραμματισμένες από την Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, ύστερα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την κοινή υπουργική απόφαση, που ενέκρινε και ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, λόγω του κορονοϊού.

Καλαμάτα

Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Καλαμάτας αποφασίστηκε επισήμως η ακύρωση, με το δήμαρχο της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο να συγκαλεί διαπαραταξιακή επιτροπή με τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Μεσσήνη

Στο Δήμο Μεσσήνης εκδόθηκε ανακοίνωση για την ακύρωση των εκδηλώσεων του 160ου καρναβαλιού της Μεσσήνης

“Σύμφωνα με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών περί ματαίωσης όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, προβαίνουμε στην ακύρωση όλων των καρναβαλικών δράσεων του Δήμου Μεσσήνης.

Συνιστούμε σε φορείς, συλλόγους και δημότες μας να τηρήσουν τις επίσημες οδηγίες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε”.

Υπόλοιπη Μεσσηνία

Σε ακυρώσεις όλων των καρναβαλικών και αποκριάτικων εκδηλώσεων προχώρησαν και οι Δήμοι Πύλου – Νέστορος, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης και Δήμος Τριφυλίας ύστερα από τη σχετική υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι, σε όσους δεν τηρήσουν την κοινή υπουργική απόφαση, απειλούνται με έως 2 χρόνια φυλάκιση.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό