Με πολύ μεγάλη χαρά την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, 11:00-17:00, το αγρόκτημα Φοίφα και το “Σχολείο στη Φύση” ανοίγουν την τεράστια, πολύχρωμη αγκαλιά τους για να υποδεχτούν, παλιούς και νέους φίλους, μικρούς και μεγάλους και να προσφέρουν ένα πολύχρωμο, ολάνθιστο, ευδωδιαστό μπουκέτο δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες, εμπνευσμένες από την ζωή στο χτήμα.

Αναγεννητική καλλιέργειακηπουρικήεικαστικάαφἠγηση παραμυθιούδημιουργική κίνησηακροβατικά και κλήρωση 5 τυχερών είναι μερικές από τις εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει προκειμένου μικρά και μεγάλα παιδιά να βιώσουν την μαγεία του “Σχολείου στη Φύση“.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, και όσοι ενδιαφέρονται για την βιωματική οικοκεντρική εκπαίδευση θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την λειτουργία και τους άξονες του “Σχολείου στη Φύση” που υλοποιείται στο αγρόκτημά μας.
Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στην εκδήλωση εδώ
Οι επισκέπτες μας θα γνωρίσουν από κοντά τον δασόκηπο και λαχανόκηπο μας και θα ενημερωθούν για τον Θεσμό της “Ανοιχτής Κυριακής”, την διοργάνωση παιδικών πάρτυ, τα ετήσια Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις μας και την Ανοιχτή Σποροτοτράπεζα μας με δυνατή την δωρεάν προμήθεια παραδοσιακών σπόρων!

Θα δοθούν επίσης πληροφορίες για το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης και το Δίκτυο Σποροφυλάκων.

Οι αιτήσεις για νέους Συνοικιακούς Κομποστοποιητές θα είναι επίσης ανοιχτές. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την αίτησή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
Θα υπάρχει λαχταριστός μίνι μπουφές όπου θα απολαύσουμε σπιτικά και τοπικά εδέσματα όπως φυτικά ροφήματα και χορτοφαγικά snacks, εννοείται bio και όλα από τον κήπο μας.
Μπορείτε να φέρετε και από το σπίτι τα δικά σας πιάτα και μαζί με ότι έχουμε συλλέξει από τον κήπο μας θα δημιουργήσουμε ένα συλλογικό γεύμα / πικ-νικ γεμάτο ιστορίες και χρώματα!

Στόχος μας φέτος είναι να δούμε τους σχολικούς κήπους της Καλαμάτας να ανθίζουν ξανά και ξανά και ξανά!

5 τυχεροί θα κληρωθούν και θα κερδίσουν δωρεάν συμμετοχή στο απογευματινό “Σχολείο στη Φύση”, ενώ τα έσοδα της κλήρωσης προορίζονται για τη δημιουργία μόνιμων σχολικών λαχανόκηπων αναγεννητικής καλλιέργειας σε δημόσια σχολεία της Καλαμάτας.
Το Πρόγραμμα της Ημέρας
 Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την δημιουργική κίνηση  για να ξυπνήσουμε το σώμα και θα συνεχίσει με εξερεύνηση στο χτήμα και κηπουρική με τεχνικές αναγεννητικής καλλιέργειας!

Θα ακολουθήσει η αφήγηση παραμυθιού  για μικρούς και μεγάλους και οι εικαστικές δημιουργίες με επανάχρηση υλικών (upcycling)  στο εργαστήρι μας.

Στο ενδιάμεσο θα γίνουν οι σχετικές ενημερώσεις για τα νέα προγράμματα του κτήματος για τη φετινή χρονιά και η κλήρωση των 5 τυχερών.

Η ημέρα μας θα κλείσει φαντασμαγορικά με καταπληκτικά ακροβατικά aerobatics 
 
Ελλαδικό