Τη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας σε συνεργασία με την Oliverse (συμβουλευτική ομάδα για την γαστρονομία του ελαιολάδου) διοργανώνουν μια μοναδική εκδήλωση με κεράσματα, εξαιρετικούς προσκεκλημένους και ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης (Γευσιγνώστης – Συγγραφέας), η Έλενα Παραβάντη (Διατροφολόγος – Σύμβουλος μεσογειακής διατροφής ) και η Klaudia Delmer(Καλλιτέχνις).

Θα προβληθούν βίντεο με αναφορές για την ελιά και το ελαιόλαδο στον παγκόσμιο κινηματογράφο από τον Βασίλη Παπαευσταθίου και τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, καθώς και το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Olive Oil of Messinia” του Βασίλη Μαρλαντή.

Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γευστικές συνταγές σε συνδυασμό με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, επιμελημένες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας – γραφείο Μεσσηνίας και την Oliverse (συμβουλευτική ομάδα για την γαστρονομία του ελαιολάδου).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ελλαδικό