Αφιέρωμα για τα υπαίθρια αθλήματα στην Καλαμάτα! (video)

Ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (Κ.Α.ΝΕ.), εδώ και 10 χρόνια εργάζεται συστηματικά για να προσφέρει στους νέους της πόλης μας υπηρεσίες συμβουλευτικής νέων και ευκαιρίες προσωπικής, κοινωνικής και επαγγελματικής ανάπτυξης. Παράλληλα λαμβάνει πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να προβάλουν την πόλη της Καλαμάτας και κυρίως το δημιουργικό της πρόσωπο, στο εξωτερικό.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει δημιουργήσει το διαδικτυακό κανάλι ΚΑΝΕ TV με σκοπό να δώσει το βήμα στους νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά και να δημιουργήσει παραγωγές όπως το παρόν αφιέρωμα.

Το ξεχωριστό αφιέρωμα σε παραγωγή του ΚΑΝΕ TV με τίτλο “Υπαίθρια Αθλήματα στην Καλαμάτα” («Outdoor sports in Kalamata») δημιούργησαν ο Τυνήσιος σκηνοθέτης κ. Sofiene Lahdheri και η επίσης Τυνήσια σεναριογράφος κ. Marriam Sassi, που φιλοξενήθηκαν στην Καλαμάτα από την Κ.Α.ΝΕ. μέσω του μαθησιακού προγράμματος Erasmus+.

Η πρωτοτυπία αυτού του αφιερώματος έγκειται στην ανάδειξη ορισμένων όχι και τόσο γνωστών πτυχών του τόπου μας, αυτές είναι οι υπαίθριες δραστηριότητες όπως το θαλάσσιο καγιάκ, η αναρρίχηση, οι καταδύσεις, η ορειβασία, η ιστιοπλοΐα και άλλες που πραγματοποιούνται στην Μεσσηνία ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες με μοναδικές εμπειρίες σε πανέμορφα τοπία. Αποσκοπεί δε στην προώθηση αυτού του προσώπου της πόλης μας, ως εξειδικευμένο προορισμό, δεδομένου του ότι πλέον οι νέοι ανά τον κόσμο δεν προτιμούν τον τουρισμό αναψυχής αλλά τον τουρισμό απόκτησης εμπειριών.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ελλαδικό