Με μεγάλη επίτυχια και 240 επαγγελματίες κι ερασιτέχνες παίκτες γκολφ, που συμμετείχαν στο Aegean Messinia Pro-Am στην Costa Navarino, έλαβε χώρα από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η Costa Navarino φιλοξένησε 60 ομάδες από 23 χώρες, για το μεγαλύτερο ετήσιο γκολφικό τουρνουά του προορισμού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Confederation of Professional Golf και έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και της PGA Ελλάδος.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το παιχνίδι σε τρία από τα τέσσερα γήπεδα γκολφ 18 οπών του προορισμού, που έχει αναδειχθεί ανάμεσα στους καλύτερους στην Ευρώπη: The Dunes Course, The Bay Course καθώς και στο International Olympic Academy Golf Course.

Στο τουρνουά σημειώθηκαν σημαντικές ατομικές και ομαδικές επιδόσεις, με τον Liam Bond (PGA Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας) να λαμβάνει την πρώτη θέση στην επαγγελματική κατάταξη με σκορ 201 (-13), συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ρεκόρ (62) στο γήπεδο The Bay Course.

Ο Bond ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ενθουσιασμένος που κέρδισα αυτόν τον αγώνα, καθώς πρόκειται για το καλύτερο Pro-Am σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέμα οργάνωσης. Τα γήπεδα γκολφ είναι εξαιρετικά και όλοι οι παίκτες συμφωνούν ότι συγκαταλέγονται στα καλύτερα γήπεδα παγκοσμίως. Προσωπικά, προτιμώ το The Bay Course, καθώς εκεί έκανα και το προσωπικό μου ρεκόρ(62)». 

Μετά από έναν συναρπαστικό τριήμερο αγώνα, νικήτρια στην ομαδική κατάταξη αναδείχθηκε η ομάδα Yamaç, που κατέκτησε την πρώτη θέση με συνολικά 283 πόντους. Παράλληλα με το διαγωνιστικό σκέλος του τουρνουά, οι παίκτες του Aegean Messinia Pro-Am είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεματικές βραδινές εκδηλώσεις.

Απόλαυσαν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου, στο The Hills Clubhouse που βρίσκεται στην περιοχή Navarino Hills, στο πάρτι με θέμα «Friday Night Fever», με πρωταγωνιστή τις μουσικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με τη βραδιά «Par-Tee on the Beach» και την απονομή των βραβείων, στο Between Bar, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο W Costa Navarino. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η Βρετανίδα τηλεοπτική παρουσιάστρια του BBC Katherine Downes και ο διευθύνων σύμβουλος της Confederation of Professional Golf (CPG) Ian Randell.

H AEGEAN ήταν ο ονομαστικός χορηγός και επίσημος αερομεταφορέας του τουρνουά. Η Airbus και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ήταν οι χρυσοί χορηγοί της διοργάνωσης, η Volvo-VELMAR ήταν χορηγός του επάθλου ‘Hole-In-One’, οι Alpha Private Bank, Aercap, Kyvernitis και Korres αργυροί χορηγοί και οι Vodafone Business, Coca Cola 3E, Pratt & Whitney, Cenergy Holdings & TEKA
Systems, Taylormade και AutoHellas-Hertz, χάλκινοι χορηγοί του Aegean Messinia Pro-Am. Τη διοργάνωση υποστήριξαν επίσης οι εταιρείες: Jose Cuervo, Fever Tree by Amvyx, Κτήμα Κοκοτού, My Transfer, ΑΘΗ ΡΟΔΙ, και Vourakis.

Ελλαδικό