Το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoclassica, υπό ιταλική σημαία, στο οποίο επιβαίνουν 1.245 επιβάτες και πλήρωμα 587 ατόμων, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος, κατέπλευσε σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στο λιμάνι της Καλαμάτας
Το σκάφος έφτασε στις 9:00 περίπου, προερχόμενο από τη Νάπολη της Ιταλίας και θα αποπλεύσει στις 20:00 με προορισμό το λιμάνι του Ναυπλίου.
Τους επισκέπτες, κυρίως Γάλλους, Ιταλούς και Γερμανούς, που αποβιβάσθηκαν από το Costa Neoclassica υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες και κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες.
Οι περισσότεροι από τους τουρίστες περιηγούνται τώρα στην Καλαμάτα, είτε με τα πόδια είτε με αστικό λεωφορείο είτε με ταξί. Επίσης, δώδεκα τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν τουρίστες σε Πύλο (3), Αρχαία Μεσσήνη (3), Μάνη (3) και Μυστρά (3).

















