Εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου “Περί ελληνικού τραγουδιού το ανάγνωσμα με δανεικά ιδανικά” του Νότη Μαυρουδή θα πραγματοποιηθεί, με καλεσμένο τον συγγραφέα, από το βιβλιοπωλείο “Λυμπερόπουλος” και τις εκδόσεις “Γαβριηλίδη” στο restaurant “Kαννάς” (Μαρίνα Καλαμάτας), τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 20:30.
Η παρουσίαση θα γίνει με τη βοήθεια της δημοσιογράφου-ερμηνεύτριας Μυρτώς Καμβυσίδη και του προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” Γιώργου Ηλιόπουλου.
Πληροφορίες για το βιβλίο
Από την “Μάνδρα” του Αττίκ και τις μπουάτ του 1960 μέχρι τους αχανείς χώρους του 2000 και από τα ερτζιανά ως το διαδίκτυο, το ελληνικό τραγούδι ζει μαζί μας, μας πλάθει, το πλάθουμε, μας καθρεφτίζει, εξελίσσεται, δοκιμάζεται και εντέλει γίνεται ένα από τα βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας. Μέσα από κείμενα γραμμένα με αφορμή ραδιοφωνικές εκπομπές, συνεντεύξεις, ημερίδες και συζητήσεις, ο Νότης Μαυρουδής, μέσα από την προσωπική του εμπειρία ως κιθαριστής, δάσκαλος, τραγουδοποιός και μελετητής θίγει σε αυτό το βιβλίο σημαντικά ζητήματα γύρω από το ελληνικό τραγούδι, όπως αυτά προέκυψαν, αναπτύχθηκαν και βιώνονται μέχρι σήμερα.
Πληροφορίες για τον συγγραφέα
















