Η μεγάλη επιτυχία που έχουν σημειώσει τα τελευταία χρόνια τα Νεανικά Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος είναι γεγονός. Ο Δήμος Μεσσήνης, λοιπόν, διοργανώνει για ένατη χρονιά, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος την Τρίτη 3 Μαΐου στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Για ένατη χρονιά το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί 7 Σχολεία από Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία!

Ο Δήμος Μεσσήνης από το 2012 μέχρι και σήμερα συνεχίζει με όραμα και ενθουσιασμό τον θεσμό, με τον αρχαιολογικό χώρο της «Αρχαίας Μεσσήνης» να αποτελεί σημείο αναφοράς στο διεθνές περιβάλλον για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, μεταδίδοντας μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έναν πυρήνα αξιών που χαρακτηρίζουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και το αρχαίο ελληνικό δράμα.

Ένα πολυδιάστατο ακρόαμα και θέαμα, εμπνευσμένο από την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά και την τέχνη του τόπου εκτυλίσσεται στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης και στην πόλη της Μεσσήνης, από τις 3 έως τις 11 Μαΐου 2022, με πλήθος μαθητών και επισκεπτών να έχει δηλώσει συμμετοχή προκειμένου να το παρακολουθήσει.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του Δήμου Μεσσήνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, καθώς και τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας.

Ελλαδικό