Για 10 ημέρες,  από 13 έως 22 Μαΐου 2022 συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Καλαμάτας αλλά και οι επισκέπτες της, έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν άνθη διαφόρων ειδών και τύπων αλλά και να αγοράσουν λουλούδια σε πανδαισία χρωμάτων, αρωματικά φυτά, θάμνους, καρποφόρα δένδρα και πολλά άλλα.

Όλα αυτά θα συμβούν στην Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί για ένατη φορά στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 22 του μήνα, από τις 9:00 έως τη 15:00 και από τις 17:00 έως τις 23:00 με ελεύθερη είσοδο.

Φέτος, η Ανθοκομική είναι αφιερωμένη στην αξία της φωτοσύνθεσης, ενώ μετέχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα και σπόρους φυτών.

Επιπλέον, όσοι βρεθούν στην έκθεση θα μπορούν να πληροφορηθούν από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και τη φροντίδα των φυτών τους, αλλά και να μετάσχουν στις διάφορες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
• Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
• Μουσικές παραστάσεις
• Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας
• Περίπτερα Φορέων
• Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
• Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.

Ελλαδικό