Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου είναι προ των πυλών με εναρκτήρια ημερομηνία την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και  λήξη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου  έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός πριν τις παραστάσεις. Προπώληση θα πραγματοποιείται πρωινές ώρες από τις 10:00-12:00 στο Πνευματικό Κέντρο και απογευματινές ώρες από τις 18:00-20:00 στο χώρο της Πειραματικής Σκηνής, Ευριπίδου 2.

Η  γενική είσοδος είναι στα 5 ευρώ, ενώ θα υπάρχει ομαδικό εισιτήριο για 10 παραστάσεις με μειωμένη είσοδο στα 3 ευρώ. Φυσικά, θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Και φέτος θα πραγματοποιηθεί Πρωινή Εκπαιδευτική Ζώνη για τα σχολεία με εισιτήριο στα 2 ευρώ.

“Μετά τα τελευταία μέτρα αναφορικά με τη διενέργεια εκδηλώσεων σε κλειστές αίθουσες μελετήσαμε με προσοχή την τελευταία ΚΥΑ και το ΦΕΚ 200921 και πληροφορηθήκαμε ότι εκτός από τα μέτρα προστασίας (θερμομέτρηση, μάσκες, αποστάσεις στους θεατές και απολυμάνσεις των χώρων) έχει επιβληθεί υποχρεωτικά και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην είσοδο των θεατών. Επίσης, η διοργανώτρια Εταιρεία είναι αυτή που αποφασίζει αν θα δέχεται θεατές μόνο εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με κάλυψη αίθουσας στο 85% ποσοστό , ενώ αν δεχτεί και θεατές με rapid test, η κάλυψη της αίθουσας μικραίνει και είναι 50%.

Επειδή πιστεύουμε πως το να αποκλείσουμε θεατές είναι παράλογο και αντιδημοκρατικό και αφού η απόφαση είναι δική μας, ως διοργανωτές αποφασίσαμε να δεχόμαστε θεατές και με rapid test εντός 48 ωρών, κι ας έχουμε κάλυψη μόνο το 50% των αιθουσών.

Όλα τα άλλα μέτρα θα τηρηθούν κανονικά, ακόμα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, παρόλο που το θεωρούμε άδικο, παράλογο και μεγάλο εμπόδιο στις πολιτιστικές δράσεις. Εμείς το δρομολογήσαμε και σύντομα θα ενημερώσουμε τους θεατές με λεπτομερείς πληροφορίες για να τους διευκολύνουμε. Μακάρι να μπορέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φίλοι να απολαύσουν τις εξαιρετικές δράσεις του Φεστιβάλ, χωρίς άλλα εμπόδια”.

Ελλαδικό