Η Συντονιστική Επιτροπή του Τμήματος Ουροδυναμικής Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας (ΟΝΟΓΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας επέλεξε φέτος να πραγματοποιήσει την 5η  Πανελλήνια Συνάντηση Ουρολογίας στην Καλαμάτα, το τριήμερο 3 έως 5 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο «Filoxenia».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, αποφασίστηκε να διοργανωθεί η συνάντηση αυτή στη φιλόξενη πόλη μας, προορισμός που, σε συνδυασμό με της άνετες εγκαταστάσεις και συνεδριακούς χώρους του ξενοδοχείου, υπόσχεται μια ευχάριστη διαμονή στους συνέδρους και αποτελεί εγγύηση για την οργανωτική επιτυχία του συνεδρίου.

Η Πανελλήνια Συνάντηση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του Τμήματος ΟΝΟΓΟ, η οποία λαμβάνει χώρα ανά διετία. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Οι εργασίες της Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν 4 & 5 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο «Filoxenia», ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Θέματα Συνάντησης

Λειτουργική ανατομική και φυσιολογία κατώτερου ουροποιητικού

Σύνδρομο υπερλειτουργικής κύστης (OAB syndrome)

Ακράτεια προσπαθείας

LUTS (male, female)

Ουροδυναμική στην πράξη

Εκπαίδευση νέων Ουρολόγων στο αντικείμενο

Ακράτεια στον άνδρα

Έρευνα της ακράτειας

Στυτική δυσλειτουργία και κατώτερο ουροποιητικό

Συρίγγια και θεραπεία τους

Διάφορες νόσοι και λειτουργία κατώτερου ουροποιητικού

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

www.erasmus.gr

Ελλαδικό
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.