Επιλέξαμε τις 5 πιο περίεργες ταινίες -με την εντελώς υποκειμενική μας αντίληψη- και αποφασίσαμε να τις ρίξουμε στον βωμό της δική σας υποκειμενικής κριτικής και ενδεχομένως όλοι μαζί να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τις ταινίες αυτές!

Τι εννοούμε όμως με την έννοια “περίεργες”; Στην προκειμένη περίπτωση επιλέξαμε ταινίες στις οποίες αφότου έπεσαν οι τίτλοι τέλους αποφασίσαμε να τις ξαναδούμε ή να ψάξουμε στο ίντερνετ κάποια βοήθεια για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα ή απλά τις αναλύσαμε εκτενέστατα με τους φίλους μας στην προσπάθεια μας να καταλάβουμε τι ακριβώς είδαμε.

Ας δούμε τις ταινίες όπως τις έχουμε επιλέξει αυτή τη φορά μετά από ένα σύντομο brainstorming..

Inception

ίπαμε να ξεκινήσουμε από τα οικεία και ενδεχομένως από τα πιο εύκολα).
Η συγκεκριμένη ταινία με πρωταγωνιστή τον προσφάτως βραβευμένο με όσκαρ Leonardo Di Caprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μας βάζει σε μία ονειρική πλοκή με κυριολεκτική και μεταφορική έννοια και το τέλος αφήνει μία θολή απάντηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωταγωνιστής. Στο Imdb έχει βαθμολογηθεί με την υψηλότατη βαθμολογία 8.8!

Mr. Nobody

Πρόκειται για μία ωδή στις αμέτρητες επιλογές οι οποίες οδηγούν σε ακόμα περισσότερα πιθανά σενάρια για το μέλλον. Με πρωταγωνιστή τον Jared Letto να μην παίρνει σαφείς αποφάσεις… το πιθανό μέλλον τον συναντά. Η βαθμολογία του στο Imdb στο 7.9 την κατατάσσει σε μία ταινία που αξίζει να δείτε!

Mulholland Dr (Οδός Μαλχόλαντ)

Πρόκειται για μία ταινία η οποία έχει προκαλέσει πλήθος ερμηνειών για τις οποίες απαιτούνται πολλαπλές θεάσεις ακόμα και από τον πιο υποψιασμένο θεατή. Το στήσιμο της ταινίας είναι ονειρικό και αινιγματικό γι’αυτό ο ίδιος ο σκηνοθέτης (David Lynch) παραθέτει 10 κλειδιά με σκοπό να βοηθήσει τον θεατή να διαχωρίσει τις ονειρικές από τις πραγματικές καταστάσεις της ταινίας και να κατανοήσει την πλοκή σε βαθύτερα επίπεδα. Στο Imdb βαθμολογείται με 8.0 ..(ίσως γιατί ακόμα ψάχνουμε την σωστή ερμηνεία).

The Lobster (Ο Αστακός)

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, μετά τον Κυνόδοντα αποφάσισε να χτυπήσει πάλι με ένα σενάριο για το άμεσο μέλλον όπου η κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή για τους single. Όχι μόνο πρέπει οι άνθρωποι να κινούνται ανά δυάδες (και πιο συγκεκριμένα με το ταίρι τους) με το οποίο οφείλουν να ταυτίζονται απόλυτα αλλά οι διαφορές ανάμεσα στα ζευγάρια είναι απαγορευτικές. Από νωρίς στην ταινία γίνεται κατανοητό ότι όποιος αδυνατεί να δημιουργήσει δεσμό και να συνδυαστεί με κάποιον άλλον άνθρωπο μεταμορφώνεται σε ένα ζώο της επιλογής του.. εξ’ου και ο τίτλος της ταινίας. Στο Imdb κρίθηκε με το φτωχό 7.2 ίσως γιατί πρόκειται για μία πιο ευκολοχώνευτη ταινία συγκριτικά με τις υπόλοιπες της λίστας μας

The Shining (Λάμψη)

Μία από τις ταινίες του αινιγματικού Stanley Kubrick η οποία δεν θα μπορούσε να αποτελεί κάτι λιγότερο από ένα υπνωτιστικό αριστούργημα και χαρακτηρίζεται ως η δεύτερη καλύτερη ταινία θρίλερ όλων των εποχών. Η αρχιτεκτονική κατασκευή του κτιρίου μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία της πρωταγωνίστριας οικογένειας αποτελεί συμβολικό σημάδι του χώρου αλλά και του χρόνου και αναστατώνει τον θεατή με ένα αίσθημα εγκλεισμού ενώ παράλληλα δημιουργεί φοβερές επιδράσεις στην ψυχολογία των πρωταγωνιστών. Η βαθμολογία του στο Imdb είναι 8.4 και να φανταστείτε ότι αρχικά είχε προταθεί για αντι-όσκαρ!

Ελλαδικό
Κάλλι Κολόζη
Η Κάλλι Κολόζη είναι φωτογράφος. Κρύβεται πίσω από εντυπωσιακές φωτογραφίες της Καλαμάτας που έχουν δημοσιευθεί κατά το παρελθόν στο Kalamata IN, ενώ έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων. Μαζί με τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο συνέγραφαν τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".