Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στην κεντρική ιστοσελίδα του TEDx, το οποίο αφορούσε τα 5 πιο περίεργα μέρη όπου πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση TEDx, μέρη τα οποία “πρέπει να δεις για να το πιστέψεις”.

“Δεν χρειάζεται αμφιθέατρο, καθίσματα, διαφάνειες ή ακόμα και μια σκηνή για να μοιραστούν νέες ιδέες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενθουσιασμός, καλές ιδέες και διάθεση να πάρεις ρίσκα και να αλλάξεις τον κόσμο. Με πάνω από 7.000 εκδηλώσεις από το 2009, μπορείς να φανταστείς ότι TEDx εκδηλώσεις έχουν λάβει χώρα και σε πολύ περίεργα μέρη. Παρακάτω είναι πέντε από τα αγαπημένα μας: “

1. TEDxEverest: Μια εκδήλωση TEDx στα 21.000 πόδια

2. TEDxKalamata: TEDx σε αρχαιολογικό χώρο

3. TEDxMaastricht: Εκδήλωση TEDx μέσα σε ένα τρένο

4. TEDxBrooklyn: TEDx σε αίθουσα  bowling

5. TEDxBlackRockCity:  Το TEDx σε Φεστιβάλ στην έρημο

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις TEDx που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία του χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε, αναφέρεται και το TEDxKalamata και συγκεκριμένα οι ομιλίες που δόθηκαν στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Σύμφωνα με το άρθρο “Τον Ιούλιο, διοργανώθηκε το πρώτο TEDx σε αρχαιολογικό χώρο. Στο TEDxKalamata η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εκκλησιαστήριο της  Αρχαίας Μεσσήνης. Χρησιμοποιώντας το αρχαίο θέατρο ως σκηνικό, 50 εθελοντές και 18 ομιλητές συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για ένα νέο μέλλον για την Ελλάδα και τον κόσμο”.

Η αναφορά αυτή στο TEDxKalamata αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία να ακουστεί η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Μεσσηνία. Μέσα από το αφιέρωμα αυτό αναδεικνύεται η σημασία των αρχαιολογικών χώρων και η δυνατότητα αξιοποίησής τους για εκδηλώσεις που τους θέτουν πάλι στο προσκήνιο. Με την αναφορά αυτή δίνεται, ακόμα, η αφορμή να ψάξει κανείς περισσότερες πληροφορίες για το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, η οποία αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας.

Μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα εδώ: www.blog.tedx.com

Ελλαδικό
Xara Koulopoulou
Η Χαρά Κουλοπούλου είναι πτυχιούχος παιδαγωγός με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Έχει δημοσιεύσει για το Kalamata IN πολλά άρθρα ποικίλης θεματολογίας.