Φίλες και φίλοι η νέα χρονιά μπήκε. Και όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, αυτό πυροδοτεί προσωπικούς απολογισμούς για το έτος που προηγήθηκε, αλλά και άπειρα πλάνα και όνειρα γι’ αυτό που ξεκινάει.

«Αυτό είναι θετικό», θα μου πεις εσύ δεσποινίς, και θα έχεις και δίκιο. Μόνο που για εσένα υπάρχουν μερικά σχέδια που έχουν μπει στον κατάλογο της γνωστής κατηγορίας «από Δευτέρα θα…» και, όπως είναι λογικό, τέτοιου είδους δηλώσεις δίνουν και παίρνουν σε κάθε ξεκίνημα του Ιανουαρίου.

Ποια είναι αυτά; Θα σου τα θυμίσω. Ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη με το top 3 της λίστας.

1. Δίαιτα

efi_mera_2

Χαρακτηριστικότατη υπόσχεση, δε νομίζεις; Πόσες χιλιάδες λίτρα σάλιου έχεις χαλάσει για να πεις το ψέμα «όχι, αυτήν τη φορά θα ξεκινήσω κανονικά δίαιτα» και δέκα μέρες (το πολύ) αργότερα οι φίλοι σου βρίσκουν πεταμένες συσκευασίες από σοκολάτες, πατατάκια και άλλα τέτοια υγιεινά κάτω από το κρεβάτι σου; Όχι, δε φταίει ο σκύλος που μεταφέρει ό, τι σκουπίδι βρει στον χώρο που κοιμάσαι. Και μη συνεχίζεις να τον κατηγορείς άδικα. Εσύ φταις κυρία μου, που δεν είσαι σε θέση να παραδεχτείς ότι η δίαιτα άργησε ξανά μια μέρα. Δεν πειράζει. Από Δευτέρα η καινούρια προσπάθεια.

2. Γυμναστική

267b1948fa84309bc99f9c0289cabe44_xl

Συνέχεια του προηγούμενου, όπως καταλαβαίνεις. Κι αναφέρομαι σε εσένα που κάθε τρεις και λίγο σπεύδεις να αγοράσεις φόρμες, αθλητικά παπούτσια κι άλλα σχετικά αξεσουάρ με τέτοια ευχαρίστηση, που νομίζεις πως μόνο με αυτές τις αγορές έχεις φτιάξει ήδη τους κοιλιακούς σου. Όχι δεσποινίς μου, χρειάζεται να γυμναστείς κιόλας. Και πριν προλάβεις να μου απαντήσεις πως γράφτηκες χθες στο γυμναστήριο, να σου υπενθυμίσω ότι έχεις πληρώσει ήδη εβδομήντα τέσσερις φορές εξάμηνη συνδρομή, αλλά δεν πάτησες ποτέ. Ίσως μόνο όταν γράφτηκες.

3. Αποταμίευση

Μαχαίρι στην καρδιά η λέξη, δεν το συζητώ. Σε καταλαβαίνω, μιας κι εγώ πονάω γι’ αυτό το θέμα. Πόσες φορές έχεις πάρει χαρτί και μολύβι κι έχεις κάνει υπολογισμούς για το πώς θα καταφέρεις να βάλεις μερικά λεφτά στην άκρη; Ή μήπως να σου θυμίσω τις περιπτώσεις που αποφασίζεις να πάρεις έναν κουμπαρά, στον οποίο υποτίθεται θα βάζεις ένα ευρώ την ημέρα; Έλα πες την αλήθεια, λίγο καιρό μετά τον έχεις σπάσει για να πληρώσεις με τα δεκατέσσερα ευρώ και εξήντα λεπτά που έχει μέσα το ποτό που θα πιείς απόψε. Όσο για σένα που έχεις πει ότι θα βάζεις πεντάευρα στον κουμπαρά κατά καιρούς, δεν αναφέρομαι καν, είσαι ψεύτρα!

 

Ελλαδικό
Πάνος Ηλιόπουλος
Ο Πάνος Ηλιόπουλος, με σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων για το Kalamata IN.