Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.

Στα είκοσι χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.

Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς, είτε μέσα από την στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.

festibal

Αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.

Η πολυμορφία τάσεων που διαπερνά τον σύγχρονο χορό αλλά και η διεύρυνση του κοινού που προσεγγίζει και αγαπά αυτή την τέχνη αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασικό μέλημα της πολιτικής προγραμματισμού του. Σήμερα στα είκοσι χρόνια της πορείας του, ένα πολύχρωμο κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό κάθε καλοκαίρι στο κάλεσμα του Φεστιβάλ.

festibal xorou

Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, υποδέχεται την 20η κατά σειρά διοργάνωση από 17 έως 24 Ιουλίου 2014, με το Φεστιβάλ Χορού να φωτίζει και πάλι ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες, την εξειδικευμένη εκπαίδευση, αλλά και το «παιχνίδι» του χορού που αφορά όλους –επαγγελματίες, σπουδαστές, ερασιτέχνες και κοινό.

Διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.), με Καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου. Το ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ. είναι τομέας της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

Παρατίθενται έναν συνοπτικός απολογισμός της εικοσαετίας του Φεστιβάλ, καθώς και κείμενο για την ταυτότητα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Επίσης μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας καθώς και πληροφορίες για τα εισιτήρια.

Το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υποστηρίζουν μέχρι σήμερα:

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

INSTITUT FRANÇAIS

ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΤΟΥΛΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ELITE CITY RESORT

PHARAE PALACE HOTEL

Culturenow.gr   Click@life.gr   Ελculture.gr

Monopoli.gr   Dancepress.gr     Dancetheater.gr

Ο πλήρης κατάλογος των υποστηρικτών θα ανακοινωθεί με την έναρξη του Φεστιβάλ.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟY ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Στοιχεία επικοινωνίας για τον Τύπο

  • Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου Φεστιβάλ

Χαρά Πετρούνια

τηλ. 210 52 44 648 & 6972 710 991

x-petrouyia@ath.forthnet.gr

  • Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Γραφείου Τύπου Καλαμάτας

‘Εβελυν Καμβυσίδη

τηλ. 6948 591 321, faris@kalamata.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο:

Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας

Παν. Καίσαρη 6, 24 100 Καλαμάτα

Τηλ. 27210 83086 & 90886 – Φαξ: 27210 26966

mail@kalamatadancefestival.gr

www.kalamatadancefestival.gr

 

Ελλαδικό