Η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας συμμετέχοντας στο 5ο Πανελλήνιο Αντιφωνικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορωδιών, κατάφερε να αποσπάσει το 1ο βραβείο.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, στην Αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην πλατεία Κοτζιά και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο κος Νίκος Παπακώστας από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η χορωδία εντυπωσίασε και κέρδισε άλλη μια διάκριση για το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας.

Η χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων με τη σημερινή της μορφή ξεκίνησε το 1996 με τη μετάκληση από την Αθήνα του κ. Βαγγέλη Κώτσου, ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνσή της.

Η χορωδία αριθμεί σήμερα 50 μέλη, τα οποία διδάσκονται τραγούδια από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας με τη μεγαλύτερη δυνατή συνέπεια προς τα παραδοσιακά μας ακούσματα.

Από το 1997 η χορωδία συμμετέχει ενεργά στις μεγάλες μουσικοχορευτικές παραγωγές του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί χορωδιακές μουσικές εκδηλώσεις και πρωτότυπα μουσικά αφιερώματα αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.

Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια στα μέλη της χορωδίας και στους επικεφαλής κο Βαγγέλη Κώτσου και κα Άννα Μαύρου!

Ελλαδικό