Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ο δήμο Καλαμάτας διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φόρουμ Διπλωματίας Καλαμάτας, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, παρουσία διακεκριμένων ακαδημαϊκών.

Θέμα της διοργάνωσης είναι “Η Καλαμάτα (23 Μαρτίου 1821) πρώτη απελεύθερη πόλη του επαναστατημένου Ελληνισμού μέσα από το πρίσμα της Διεθνούς Διπλωματίας: 200 χρόνια μετά”.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “στόχος μας είναι να μαθαίνουν οι νεότεροι, αλλά και να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 με κάθε τρόπο. Η Καλαμάτα έγραψε, όπως όλοι γνωρίζουμε, την πρώτη σελίδα του επαναστατημένου γένους, γι’ αυτό έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε σειρά εκδηλώσεων στις οποίες λαμβάνουν μέρος σημαντικοί επιστήμονες και προσωπικότητες απ’ όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Η ερχόμενη εκδήλωσή μας είναι το 1ο Διεθνές Φόρουμ Διπλωματίας Καλαμάτας, από το οποίο θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για τη διπλωματία και τον ελληνισμό, και στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους να το παρακολουθήσουν”.

Ελλαδικό