12χρονη αστροναύτης ετοιμάζεται για αποστολή στον Άρη και θα μας ταξιδέψει στο TEDxKalamata πέρα από τα όρια της Γης!

Από 3 ετών το όνειρό της ήταν να γίνει αστροναύτης… Σήμερα, στα 12 της, η Alyssa Carson έχει ήδη συμμετάσχει σε όλα τα Space Camps της NASA και στοχεύει να είναι μέλος της πρώτης αποστολής στον πλανήτη Άρη τη δεκαετία του 2030. Ποια κίνητρα την έχουν οδηγήσει να ταξιδέψει πέρα από τα όρια της Γης;

Όπως έχει δηλώσει ανήκει στη «γενιά του Άρη» και θα είναι σίγουρα μία από τους ομιλητές που θα καθηλώσουν το κοινό. Όχι μόνο για τη συμμετοχή της στην αποστολή στον Άρη αλλά κυρίως για το νεαρό της ηλικίας της.

Λατρεύει τη μουσική και τα σπορ όπως οι συνομήλικοί της. Αλλά το μεγαλύτερο πάθος της είναι το διάστημα. Από τα τρία της χρόνια η Alyssa έδειξε την αγάπη της για το σύμπαν και την εξερεύνηση. Όπως έχει δηλώσει: «Ένας ήλιος μπορεί να σημαίνει ένα ηλιακό σύστημα, το οποίο μπορεί να συνεπάγεται την ύπαρξη ενός πλανήτη, το οποίο σημαίνει πιθανότητα ύπαρξης ζωής… Δεν ξέρεις τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω και εγώ θα ήθελα πολύ να το ανακαλύψω!»

Είναι ένα κορίτσι που αγαπάει τα μαθηματικά, τη φυσική, την αστροφυσική και μιλάει 3 γλώσσες εκτός από τη μητρική της. Ένα φιλόδοξο και ταλαντούχο κορίτσι που αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις και επιλέχθηκε από την ομάδα της NASA. Θέλει να συμμετάσχει στην αποστολή στον Άρη γιατί είναι το αμέσως επόμενο μέρος κοντά στη Γη και έχει μεγάλη περιέργεια να το εξερευνήσει η ίδια, ιδιαίτερα γνωρίζοντας πως κανείς δεν έχει πάει εκεί. Στόχος της να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ή του Κέιμπριτζ και μετά στο Διεθνές Διαστημικό Πανεπιστήμιο στη Γαλλία αλλά και στο MIT της Βοστόνης.

Ένα κορίτσι, μια ομιλήτρια του TEDxKalamata με φιλοδοξίες και όνειρα που ξεπερνούν τα όρια της Γης… Στις 7 Ιουνίου θα την ακούσουμε στην Αρχαία Μεσσήνη!

Κλείστε τη θέση σας για το TEDxKalamata –> www.tedxkalamata.viva.gr

 

Ελλαδικό