Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φιλοξενεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. τους Ιταλούς Giampaolo Bandini (κιθάρα) και Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν) σε μια συναυλία με τίτλο “Tango y Folia”, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

«Μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας με ένα από τα καλύτερα ντουέτα Tango στον κόσμο. Οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες με την κιθάρα και το μπαντονεόν έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη διεθνή μουσική σκηνή παίζοντας στα σπουδαιότερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο. Θα μας ταξιδέψουν με τα δημοφιλέστερα έργα του A.Piazzolla αλλά και έργα των L.Brouwer και M.D.Pujol που έχουν αφιερωθεί στο ντουέτο» αναφέρει το σχετικό κάλεσμα. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ.

MASTERCLASS

Την ίδια μέρα στις 10 π.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα γίνει masterclass με τους Giampaolo Bandini και Cesare Chiacchiaretta. Οχτώ σπουδαστές κιθάρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Giampaolo Bandini. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τον ίδιο τον σολίστ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας dimodkal@gmail.com έως και μία εβδομάδα πριν το masterclass.Την ίδια μέρα και ώρα, ο κορυφαίος μπαντονεονίστας Cesare Chiacchiaretta θα παραδώσει ένα σεμινάριο ανοιχτό σε όλους τους φίλους της μουσικής για την άρθρωση, τον ήχο, τις αναπνοές και την ερμηνεία, χρησιμοποιώντας μουσικά παραδείγματα. Η συμμετοχή στα masterclass είναι 30 ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 6977629389.

Ελλαδικό