Το 2020 μπήκε επίσημα πλέον στη ζωή μας! Αφού τελείωσαν οι απολογισμοί για τη χρονιά που μας άφησε, ήρθε το νέο έτος γεμάτο αισιοδοξία, νέους στόχους και ελπίδες για να ξεκινήσει η καινούρια δεκαετία με τους καλύτερους οιωνούς!

Η νέα χρονιά κατέφθασε πολλά υποσχόμενη για τη Μεσσηνία σε πολλούς τομείς, όπως είναι ο τουρισμός, οι υποδομές, ο αθλητισμός κ.α.

Με την έλευση του 2020, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα λόγους (άλλοι πιο σοβαροί και άλλοι πιο χιουμοριστικοί) για τους οποίους θα πρέπει να χαιρόμαστε για τη νέα χρονιά.

#1. Μπαίνουμε σε νέα δεκαετία!

Με την έλευση του 2020 μπαίνουμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Αφήνοντας πίσω μας την παλιά δεκαετία με τα καλά και τα κακά της, ατενίζοντας το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία! Μάλιστα, το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέα ξεκινήματα…

#2. Είναι δίσεκτο

Το 2020 μόλις ξεκίνησε και όπως είναι γνωστό, πρόκειται για δίσεκτο έτος, αφού φέτος η χρονιά περιλαμβάνει 366 και όχι 365 ημέρες. Συχνά επικρατεί η πρόληψη πως ένα δίσεκτο έτος φέρνει κακοτυχία, ωστόσο σκοπός της ύπαρξης των δίσεκτων ετών είναι να εναρμονιστεί το τροπικό έτος με το καθημερινό έτος των ημερολογίων, με απλά λόγια να αποφευχθεί σε βάθος χρόνου να έχουμε τον Ιανουάριο καλοκαίρι και τον Ιούλιο χειμώνα.( Όσο για τις προλήψεις…εμείς δεν τις πιστεύουμε!)

#3.  Έχουμε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

ολυμπιακοι-αγώνες-2020-τοκυο

Το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Το Τόκιο θα φιλοξενήσει το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού στον κόσμο το διάστημα 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, όπως άλλωστε και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.Όλοι ανυπομονούμε να δούμε τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών μας και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση κατά την οποία αναμένουμε πολύ περισσότερες επιτυχίες από τις αντίστοιχες διοργανώσεις του πρόσφατου παρελθόντος!

#4. Οι Αργίες μας κάνουν τη χάρη φέτος

Το 2020 μόλις ξεκίνησε και… ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται και να προγραμματίζουν τις επόμενες αποδράσεις τους. Κι ενώ κατά την περσινή χρονιά πολλές από τις αργίες έπεφταν μεσοβδόμαδα, φαίνεται πως δε θα ισχύσει το ίδιο για το νέο έτος, καθώς αρκετές από αυτές πέφτουν Δεύτερα ή Παρασκευή, με τα τριήμερα να δίνουν ευκαιρία για μικρές αποδράσεις και εκδρομές!

Αν δε θέλετε να κάνετε υπολογισμούς μπορείτε να δείτε εδώ συγκεντρωμένες όλες τις Αργίες για το 2020.

#5. Τέλος (;) οι εκλογές για φέτος!

Ομολογουμένως, το 2019 ήταν το έτος των εκλογών. Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Κοινοτικές, Περιφερειακές, και λίγο πριν το φίνις ήρθε η προαναγγελία των Εθνικών εκλογών… Γεγονός που σίγουρα συνέβαλλε στο αίσθημα αβεβαιότητας και έντασης σε όλους μας! Πέντε «μάχες» που χαρακτηρίζουν τη χρονιά που έφυγε ενώ αφήνουν μια ελπίδα πως η χώρα μας γυρίζει σελίδα και μπαίνει σε μια περίοδο σταθερότητας.

#6. Έρχονται / αναμένονται μεγάλα έργα στο νομό Μεσσηνίας

Πολλά και σημαντικά έργα έχουν προαναγγελθεί για τη Μεσσηνία μέσα στο 2020. Στο κομμάτι των υποδομών, η χάραξη του Καλαμάτα – Ριζόμυλος, η αναβάθμιση του Αεροδρομίου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, η δημιουργία υδατοδρόμιου στην Καλαμάτα αλλά και η υλοποίηση του master plan στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα της περιοχής. Βέβαια, ελπίζουμε οι προαναγγελίες να γίνουν πράξη και να μην είναι αναγγελίες που απλώς θα μείνουν στα χαρτιά.

#7. Το λένε και τα Ζώδια!!!

τα-ζώδια

Το 2020 προβλέπεται να είναι μια χρονιά κατά την οποία σε παγκόσμιο επίπεδο η οικονομία θα ανθίσει, η υγεία θα βελτιωθεί, θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες. Ποιος το λέει; Μα οι φετινές ετήσιες προβλέψεις των Ζωδίων φυσικά!

#8. Θετικοί οιωνοί για τον τουρισμό της περιοχής μας

Οι νέες μονάδες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά και αυτές που φτιάχνονται, οι μεγάλες επενδύσεις που υλοποιεί η Costa Navarino το τελευταίο διάστημα, οι συνεχώς αυξανόμενη κίνηση στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αλλά και η γενικότερη σταθερότητα που αναμένεται για φέτος στη χώρα μας (σε αντίθεση με πέρυσι), δείχνουν ότι η Μεσσηνία θα έχει δυναμική παρουσία στον τουριστικό χάρτη του 2020!

#9. Έχει… Euro φέτος!

euro-2020

Μπάλα υψηλού επιπέδου θα δούμε φέτος, αφού το 16ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου -ή αλλιώς Euro 2020- πραγματοποιείται από τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2020, σε 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης! Μπορεί η Ελλάδα να μην συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση, κάτι όμως που δεν μειώνει το ενδιαφέρον των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων, οι οποίοι όπως σε κάθε Euro και Mundial, στήνουν “εξέδρες” στις παραλίες, στις καφετέριες και στα σπίτια για να παρακολουθήσουν τους αγώνες!

#10. Πανευρωπαϊκό Laser Ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα

H Καλαμάτα θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Laser, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 23 Μαΐου του 2020, με συμμετοχές από 13 χώρες. Η Καλαμάτα στοχεύει σε πολλά οφέλη από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπως είναι η ενίσχυση της θέσης της ως τουριστικός προορισμός, η ενίσχυση του θεσμού της ιστιοπλοΐας, όπως και η τόνωση της τοπικής οικονομίας!

Δείτε περισσότερα:

Τα πρόσωπα της χρονιάς στην Καλαμάτα για το 2019!

Τα καλύτερα για το 2019 στην Καλαμάτα!

Ελλαδικό