Όλα τα ωραία πράγματα κάποτε φτάνουν στο τέλος τους. Με το εορταστικό δεκαπενθήμερο Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων να ανήκει οριστικά στο παρελθόν ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε… στην καθημερινότητά.

Αυτή η φάση μετάβασης στη ρουτίνα της καθημερινότητας, σε κάποιους φανατικούς των γιορτών προκαλεί ένταση και μελαγχολία ενώ σε άλλους προκαλεί χαρά και ανακούφιση!

Σε όποια κατηγορία ατόμων και να ανήκετε εμείς σας συγκεντρώσαμε 10 λόγους για να χαρείτε που οι γιορτές τελείωσαν, τα σπίτια και οι δρόμοι δεν είναι στολισμένοι και τα πράγματα τείνουν να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς τους.

#1. Ξεστολίστε το σπίτι μαζί με αγαπημένα σας πρόσωπα

Ομολογουμένως, δεν πρόκειται για μια τόσο ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο μπορεί πολύ εύκολα να γίνει μια χαρούμενη δραστηριότητα, εάν κανονίσετε μαζί με αγαπημένα σας άτομα να μαζευτείτε και να βοηθήσετε όλοι ώστε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα!

#2. Όχι άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

Το ίδιο σκηνικό κάθε χρόνο με τα ίδια αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα οποία ναι μεν τις πρώτες ημέρες των εορτών μας βάζουν στο mood Χριστουγέννων, από την άλλη όμως μέχρι την Πρωτοχρονιά τα έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές σε σημείο να τα έχουμε σιχαθεί!

#3. Δε χρειάζεται να φοράμε… “τα καλά μας”

Από την εποχή των παιδικών μας χρόνων, οι γονείς μας ανάγκαζαν να ντυθούμε επίσημα τις γιορτινές ημέρες! Από τα λευκά σοσόνια λουστρίνι μαύρα παπουτσάκια για τα κορίτσια και τα παπιον στα αγόρια έως τα φορέματα με παγιέτες και τα κλασικά tuxedo στα επίσημα καλέσματα. Ευτυχώς, οι γιορτές έφυγαν οπότε επιστροφή στα αγαπημένα και άνετα jeans της καθημερινότητας.

#4. Οικονομία στο… ρεύμα!

Την περίοδο των εορτών η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των Χριστουγεννιάτικων στολισμών είναι… αλόγιστη. Από τη μια τα λαμπάκια σε συνδυασμό με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, προσφέρουν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο από την άλλη όμως “φουσκώνουν” ακόμη πιο εύκολα τους λογαριασμούς του ρεύματος. Ένας ακόμη λόγος για να ανακουφιστούμε που θα τα αποχωριστούμε… άλλωστε και τα κεράκια μια χαρά ατμόσφαιρα δημιουργούν!

#5. Βάλτε σε τάξη το πρόγραμμα σας που συνήθως τις μέρες των διακοπών ξεφεύγει

Η επιστροφή από τις γιορτές σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δε χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω. Είναι λογικό ότι το σώμα και το μυαλό θα χρειαστούν το χρόνο τους για να μεταβούν στη νέα πραγματικότητα μετά τις διακοπές. Με λίγο, όμως  προγραμματισμό η επιστροφή στις καθημερινές μας ασχολίες μπορεί να φανεί λιγότερο οδυνηρή!

#6. Η καθημερινότητα έχει και… τα καλά της!

Θυμηθείτε το άγχος να τα προλάβετε όλα, το τρέξιμο, τις προετοιμασίες, τα έξοδα… Οι γιορτές έχουν τα πάρα πολλά καλά τους, έχουν όμως και κούραση! Τώρα που η ρουτίνα επανέρχεται στην ζωή σας, μήπως τελικά είναι η σωστή ώρα για να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε;

#7. Ώρα για αποτοξίνωση!

Οι δυο εβδομάδες των γιορτών αποτελούν αδιαμφισβήτητα τις δυο πιο δύσκολες διατροφικά εβδομάδες ολόκληρου του έτους. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην εκτός εορτών καθημερινότητα καλό είναι να επαναφέρουμε τον οργανισμό μας στις σωστές διατροφικές μας συνήθειες. Άλλωστε θα σταματήσουμε να βλέπουμε μπροστά μας τους… πειρασμούς, όπως μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

#8. Προγραμματίστε δραστηριότητες για τα Σαββατοκύριακα

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας είναι αλήθεια ότι οι υποχρεώσεις και οι δουλειές είναι πολλές. Γι’ αυτό το λόγο προγραμματίστε μία απόδραση του σαββατοκύριακου, παίρνοντας μαζί σας την πιο καλή σας διάθεση. Μια εκδρομή σε κοντινά μέρη με δραστηριότητες στη φύση, βόλτες και χαλάρωση θα σας γεμίσουν τις μπαταρίες και θα σας βγάλουν από τη ρουτίνα!

#9. Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις έρχονται αμέσως μετά τις γιορτές! Ευκαιρία για βόλτα, ψώνια και δώρα. Φυσικά, καλό είναι να αποφύγετε τις βιαστικές αγορές και να τσεκάρετε τις τιμές από πριν για να είστε σίγουροι ότι οι αναγραφόμενες εκπτώσεις είναι πραγματικές.

#10. Ήρθε η εποχή να θέσετε…νέους στόχους!

Το νέο έτος είναι η τέλεια στιγμή για να αξιολογήσετε και να ακολουθήσετε νέους στόχους. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι θέτουν μικρούς στόχους τον πρώτο μήνα του έτους, ώστε να ξεκινήσουν τη χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς!

Δείτε επίσης:

10 λόγοι που χαιρόμαστε για το 2020!

10 λόγοι για να πάμε στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

10 φωτογραφίες της παραλίας που θα σε κάνουν να τη λατρέψεις και τον χειμώνα!

Ελλαδικό