Τα γιορτινά της έχει φορέσει ήδη η Καλαμάτα, μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους. Κάνοντας μια βόλτα από τη στολισμένη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και φτάνοντας έως το Χριστουγεννιάτικο καράβι στην προκυμαία, έχουμε να σας προτείνουμε 10 λόγους για να κάνετε μια άκρως Χριστουγεννιάτικη βόλτα αυτές τις ημέρες στην πόλη της Καλαμάτας!

Ένα σύντομο «ταξίδι» στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης που είναι διακοσμημένοι και σε άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, σίγουρα θα σας βάλει σε Christmas mood!

1. Βόλτα για αγορές τοπικών προϊόντων στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Η βόλτα μας ξεκινάει από την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας που τα τελευταία χρόνια σηκώνει την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων με το πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της και τον ιδιαίτερο της φωτισμό. Κάθε εβδομάδα πολλοί είναι αυτοί που την επισκέπτονται για να προμηθευτούν φθηνά και φρέσκα τοπικά προϊόντα.

2. Βόλτα για ποτό στα στέκια του ιστορικού κέντρου κάτω από το κάστρο Καλαμάτας

Περπατώντας φτάνουμε στο στολισμένο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο ενδείκνυται για βόλτες, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Ανάμεσα σε νεοκλασικά αρχοντικά, παραδοσιακά σπίτια, γραφικούς δρόμους και όμορφα σοκάκια υπάρχουν δημοφιλή στέκια που σερβίρουν κρασί, ποτά και cocktails σε όμορφους στολισμένους χώρους που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

3. Βόλτα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου βρίσκεται το νέο στοιχείο διακόσμησης, η Χριστουγεννιάτικη σφαίρα.

Φτάνοντας στην πλατεία 23ης Μαρτίου, εκεί βρίσκεται φέτος η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη μπάλα με την επιγραφή «Καλαμάτα», με τον κόσμο που περνά, να σταματάει για να τη χαζέψει και να φωτογραφίζεται μπροστά από αυτή.

4. Βόλτα στον πεζόδρομο της Αριστομένους για ψώνια.

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος συνδεδεμένη με βόλτες, ψώνια και εξόδους. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια βόλτα για αγορές στον πεζόδρομο της Αριστομένους.

5. Βόλτα για αγορές χειροποίητων δώρων από τα ξύλινα σπιτάκια που ομορφαίνουν τη βόρεια πλευρά της πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου.

Περιτριγυρισμένα από πολύχρωμα φωτάκια τα ξύλινα παραμυθόσπιτα της πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, σας περιμένουν για να αγοράσετε τα χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα προϊόντα τους, σε πολύ προσιτές τιμές.

6. Βόλτα μικρών και μεγάλων στο παραμυθένιο καρουζέλ στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας.

Το πολύχρωμο και εντυπωσιακό καρουζέλ που στήθηκε φέτος χαρίζει κάτι από… παραμύθι στο κέντρο της πόλης.


7. Βόλτα για καφέ και ζεστή σοκολάτα στη στολισμένη κεντρική πλατεία.

Οι ημέρες των γιορτών είναι παραδοσιακά πολύ καλή στιγμή για στιγμές χαλάρωσης με αγαπημένα σας πρόσωπα και φυσικά στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας οι επιλογές πολλές και διαφορετικές.

8. Βόλτα για την καθιερωμένη φωτογραφία στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο υπόσχεται ονειρεμένες στιγμές τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

9. Βόλτα για φαγητό στη στολισμένη Μαρίνα Καλαμάτας

Συνεχίζοντας μια καλή επιλογή για βόλτα είναι η Μαρίνα της πόλης που έχει φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους.

10. Βόλτα στην προκυμαία της παραλίας και το Χριστουγεννιάτικο φωταγωγημένο καράβι.

Στολισμένη και φωτισμένη είναι φέτος η προκυμαία με το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο καράβι, που αποτελεί παράδοση των παλαιών εποχών της χώρας μας και ένα είδος τιμής και καλωσορίσματος στους ναυτικούς, που επέστρεφαν από τα ταξίδια τους.

Δείτε επίσης:

Πως θα ήταν… αν το πάρκο του ΟΣΕ στολιζόταν τα Χριστούγεννα;

Επίσημα σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η Καλαμάτα! (photos)

Ελλαδικό