Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χαιρόμαστε που πλησιάζουν οι γιορτές, που η πόλη μπαίνει σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και… στολισμούς και που βρίσκουμε μια ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους #not… γιατί υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά.

Υπάρχουν ακόμη τόσοι και περισσότεροι – μην σας πούμε – λόγοι που χαιρόμαστε που τελείωσαν οι άγιες αυτές ημέρες και σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω…

1. Γιατί πλέον βρίσκουμε να παρκάρουμε στο κέντρο. Καλά, δεν είναι ότι δεν ξέρουμε και που να πρωτοπαρκάρουμε, αλλά οι πιθανότητες να μας τραβάει κάποιος βίντεο την ώρα που παλεύουμε να παρκάρουμε, λιγοστεύουν όσο να το κάνεις.

mamma_mia

2. Γιατί Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έπεσαν Κυριακή. Δηλαδή για όσους δεν δούλευαν αυτές τις ημέρες, δεν είχε καμία διαφορά.

3. Γιατί ξεκινούν οι εκπτώσεις. Ψώνια! Δεν χρειάζονται εξηγήσεις.

stls92_1

4. Γιατί δεν φοβόμαστε αυτά τα μικρά ή και μεγάλα -ναι, ναι είναι γεγονός – πλασματάκια που χτυπούν το κουδούνι για να πουν τα κάλαντα. (Εξακολουθούμε, βέβαια, να φοβόμαστε τα κοινόχρηστα).

logoi-kalanta

*200 ευρώ για τα… κοινόχρηστα (μην ξεχνιόμαστε)

5. Γιατί επιτέλους θα ξεστολιστούν τα μαγαζιά που είχαν στολιστεί από τον… Σεπτέμβρη;!

6. Γιατί αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα και… έρχεται το καλοκαίρι.

977534_623259217686612_394178413_o

7. Γιατί θα σταματήσουμε να βλέπουμε μπροστά μας τους… πειρασμούς, όπως μελομακάρανα και κουραμπιέδες. (Και δίαιτα, φυσικά, από Δευτέρα, όπως πάντα).

files

8. Γιατί ερχόμαστε πιο κοντά στο καρναβάλι και το Πάσχα. (Ε είναι γνωστό ότι είμαστε για τα πανηγύρια).

9. Γιατί μας δίνεται πάλι η ευκαιρία να θέσουμε νέους στόχους (που μεταξύ μας για άλλη μια φορά δεν θα πραγματοποιήσουμε – Εδώ που τα λέμε, ποιος πάει γυμναστήριο κάθε μέρα;).

karalaik

10. Γιατί επιτέλους θα μπούμε σε μια σειρά (Όχι, όχι,  αυτό δεν το είπαμε εμείς)

Ελλαδικό
Κάλλι Κολόζη
Η Κάλλι Κολόζη είναι φωτογράφος. Κρύβεται πίσω από εντυπωσιακές φωτογραφίες της Καλαμάτας που έχουν δημοσιευθεί κατά το παρελθόν στο Kalamata IN, ενώ έχει γράψει άρθρα διαφόρων θεμάτων. Μαζί με τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο συνέγραφαν τη δημοφιλή στήλη "Εκείνη κι Εκείνος".