Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να έρθει κάποιος στην Καλαμάτα. Επίσης, υπάρχουν πολλοί λόγοι ώστε να έρθει κάποιος στη Λευκή Νύχτα Καλαμάτας. Και τι σημαίνει Λευκή Νύχτα; Σημαίνει διασκέδαση, σημαίνει αγορές, σημαίνει… κόσμος παντού!

Στις 29 Αυγούστου ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» διοργανώνουν την 3η Λευκή Νύχτα στην πόλη της Καλαμάτας, όπου με την ολονύκτια λειτουργία των καταστημάτων και τις ποικίλες πολιτιστικές, και όχι μόνο, δράσεις θα τονωθεί η αγορά της πόλης και θα δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να αποδράσουν από την… καθημερινότητα!

Έτσι, παραθέτουμε παρακάτω 10 από τους πολλούς λόγους που πείθουν ακόμη και τους πιο δύσπιστους να επισκεφθούν την Καλαμάτα στις 29 Αυγούστου, στην 3η Λευκή Νύχτα της πόλης!

Ελάτε, λοιπόν, στην Καλαμάτα γιατί…

1. Θα κάνετε τις αγορές σας υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Υπό το φως τους γεμάτου φεγγαριού έχουμε συνηθίσει να κάνουμε ρομαντικές βόλτες και να  απολαμβάνουμε τη θέα της αντανάκλασής του στη θάλασσα.  Δεν έχουμε συνηθίσει, όμως, να κάνουμε έρευνα αγοράς και να ψωνίζουμε.

2. Θα ψωνίσετε σε πολύ χαμηλές τιμές με τεράστιες εκπτώσεις.

Προσφορές και εκπτώσεις περιμένουν όσους αποφασίσουν να ψωνίσουν την ημέρα της Λευκής Νύχτας στην Καλαμάτα.

3. Θα διασκεδάσετε μέχρι τελικής πτώσης!

Μουσική, χορός και τραγούδι θα συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό διασκέδασης στην πόλη.

4. Θα δείτε υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις.

Στη Λευκή Νύχτα έχουν προγραμματισθεί σειρά από υπαίθριες καλλιτεχνικές εκθέσεις από τον Δήμο αλλά και από ιδιώτες.

5. Θα δείτε την Καλαμάτα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί ποτέ!

Αν έρχεστε για πρώτη φορά θα εκπλαγείτε! Αν έχετε ξαναέρθει σε κάποια από τις δύο προηγούμενες Λευκές Νύχτες… είναι σίγουρο ότι θα ξαναέρθετε.

6. Θα ξεφύγετε… στον δρόμο, ελεύθερα!

Η πόλη μετατρέπεται σε ένα απέραντο πάρτι. Μουσικές και δρώμενα παντού, χιλιάδες κόσμου στους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης.

7.Θα συμμετέχετε στο 1o Record Guinness της Καλαμάτας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα θα γίνει προσπάθεια να σπάσει ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness. Μεγάλος αριθμός χορευτών (και όχι μόνο) θα συγκεντρωθεί στην Καλαμάτα από όλη την Ελλάδα με σκοπό να γίνει η πόλη στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος χορός “Bachata” στον κόσμο. Στη Λευκή Νύχτα, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί γενική πρόβα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

8. Θα σας πάρει 2 μόλις ώρες για να φθάσετε από την Αθήνα.

Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος χωρίζει την Καλαμάτα από την Αθήνα. Σε μόλις δύο με δυόμισι ώρες βρίσκεστε από την πρωτεύουσα στην πόλη μας. Μην το σκέφτεστε!

9. Θα δείτε αυτό που περιμένατε, αυτό που ακούσατε, αυτό που είδατε!

Στις δύο προηγούμενες Λευκές Νύχτες η Καλαμάτα αποτέλεσε κεντρικό θέμα σε δελτία ειδήσεων σε όλη την Ελλάδα, σε εφημερίδες, περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης. Οπότε, λίγο πολύ όλοι έχετε εικόνα του τι σημαίνει Λευκή Νύχτα Καλαμάτας. Ελάτε να το ζήσετε από κοντά!

10. Σίγουρα θα περάσετε καλά!

Ελλαδικό
Avatar photo
Η Κυριακή Παπακωνσταντίνου είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ ηθικής φιλοσοφίας. Γράφει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.