Το τελευταίο διάστημα η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Κατά πολλούς αδιανόητη για την κουλτούρα τους! Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι αυτοί που παραπονιούνται καθώς καταπιέζονται λόγω εγκλεισμου, καθώς πλέον δουλεύουμε και ζούμε από το σπίτι, από τα μπαλκόνια μας ή, οι πιο τυχεροί, και από τον κήπο.

Ανεξάρτητα από την έκταση της πανδημίας και τις δυσκολίες που έχει φέρει ο κορονοϊός, όπως τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, υπάρχει και η θετική πλευρά της όλης κατάστασης τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για τη χώρα!

Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε 10 λόγους που η κατάσταση όπου διανύουμε την τελευταία περίοδο έχει και τα καλά της.

#1. Άρχισε να καθαρίζει η ατμόσφαιρα, η θάλασσα και η γη

Το “Μένουμε σπίτι” φαίνεται πως βοηθάει στο να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός, αλλά τελικά κάνει καλό και στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων επηρέασαν τις τιμές σε σημαντικό βαθμό, το τριήμερο 16 – 18 Μαρτίου 2020, οι ρύποι του διοξειδίου του αζώτου μειώθηκαν κατά 48,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ οι ρύποι των αιωρούμενων σωματιδίων μειώθηκαν κατά 48,8% για την ίδια περίοδο.

#2. Βλέπουμε να δίνεται σημασία στο Eθνικό Σύστημα Υγείας

Ο κορονοϊός και οι αυξημένες ανάγκες που έχει δημιουργήσει φαίνεται πως έδωσε προτεραιότητα στην ενίσχυση και αναβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα! Μέρα με την ημέρα, αυξάνονται οι δωρεές προς τις δομές του Ε.Σ.Υ, με στόχο να εξυπηρετήσουν οι ανάγκες ιατρών και νοσηλευτών των νοσοκομειακών δομών ανά τη χώρα.

#3.Το σύστημα της εκπαίδευσης ανανεώνεται με online μαθήματα

Ο κορονοϊός κατάφερε να εκσυγχρονίσει το Ελληνικό σύστημα της εκπαίδευσης! Λόγω του εγκλεισμού και της διακοπής των σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποίησε ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Σίγουρα είναι μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και εξοικείωση, ωστόσο το πρώτο βήμα έγινε και στη χώρα μας.

#4. Αφιερώνουμε χρόνο σε εμάς και την οικογενειά μας

Η κατάσταση που ζούμε είναι σίγουρα πρωτόγνωρη. Οπως και ο συγκεκριμένος ιός είναι για τους οργανισμούς μας πρωτόγνωρος, το ίδιο και αυτό που ζούμε τώρα. Είμαστε όλοι σε ένα σοκ. Αυτό το σοκ, αν μπορέσουμε να το διαχειριστούμε καλά, θα μπορέσει να φέρει και καλά αποτελέσματα. Βεβαίως, πρέπει να δούμε και τα καλά της όλης της κατάστασης. Έχουμε ένα μεγάλο διάστημα για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και φυσικά με τους αγαπημένους μας. Σίγουρα, θα υπάρξουν και δυσκολίες αλλά αυτό είναι το ζήτημα… να τις αντιμετωπίσουμε!

#5. Πρώτη φορά κάνουμε πραγματική επανάσταση από… τον καναπέ μας!

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται πολύ συχνά αυτή η φράση, ήρθε ο καιρός να γίνει πράξη και να μας πουν και ευχαριστώ!

#6. Εκτιμήσαμε το τι σημαίνει “Βγαίνω έξω”

Η πανδημία θα μας βοηθήσει να εκτιμήσουμε όσα είχαμε μέχρι τώρα και την σημασία να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Θα καταλάβουμε πως όλοι είμαστε ίσοι ασχέτως εθνικότητας και επαγγέλματος. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλο, πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι και να βοηθήσουμε όλοι για να τα καταφέρουμε!

#7. Μάθαμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας!

#8.Όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου μπήκαν σε μια πλατφόρμα

Το Gov.gr είναι η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους που λειτούργησε εσπευσμένα λόγω της πανδημίας και ήρθε για να απαλλάξει τους πολίτες από τις καθυστερήσεις, την γραφειοκρατία και φυσικά την ταλαιπωρία!

#9. Ξυπνάμε χωρίς ξυπνητήρι!

Πόθος πολλών ετών για τους περισσότερους από έμας! Επιτέλους, δε χρειάζεται να ξυπνάμε με τον εκνευριστικό ήχο του ξυπνητηριού και να απολαμβάνουμε λίγο παραπάνω τη ζεστασιά του κρεβατιού μας…

#10. Και για το τέλος το βασικότερο… Μάθαμε ότι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε και πρέπει να προσέχουμε ειναι η Υγεία!

#Μένουμε_σπίτι

#Μένουμε_ασφαλείς

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό