Αυτό το μήνα στην πόλη μας διοργανώνεται για πρώτη φορά Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς. Το Φεστιβάλ θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ELITE από 17 έως 19 Απριλίου και θα περιλαμβάνει Συνέδριο, Έκθεση, Διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου και εκδήλωση γαστρονομίας.

Το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς, να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών και να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης της περιοχής, όπως το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας και την ΠΟΠ ελιά Καλαμών.

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Ιωάννης Κολυβάς, ο ερευνητής του Ιστιντούτου Ελαίας και Υποτροπικών Φυτών Χανίων κ. Κώστας Χαρτζουλάκης και ο καθηγητής του Perrotis College κ. Θανάσης Γκέρτσης. Θα παρουσιαστούν επίσης οι τοπικές εξελίξεις και προσπάθειες στις βασικότερες ελαιοκομικές περιφέρειες της χώρας όπως της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Φωκίδας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), τμήμα Δ. Ελλάδος.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης:

Παρασκευή 17/4:  17.00 – 21.00

Σάββατο 18/4:  10.00 – 21.00

Κυριακή 19/4:  10.00 – 19.00

Ελλαδικό
Η Θάλεια Λαρεντζάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τμήμα φιλολογίας και ιστορίας. Έχει γράψει για το Kalamata IN άρθρα ποικίλης θεματολογίας.