Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρουσιάζει πλατφόρμα με την οποία μπορεί οποιοσδήποτε φορέας να οργανώσει εύκολα και γρήγορα διαδικτυακή εκδήλωση κοπής πίτας. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, για την ασφάλεια όλων μας, πολλές από τις εκδηλώσεις που αγαπάμε δεν είναι δυνατό να υλοποιηθούν όπως τις έχουμε συνηθίσει. Μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και να τις μεταφέρουμε σε ψηφιακό περιβάλλον!

Προς αυτή την κατεύθυνση, με χαρά παρουσιάζουμε τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας!

Στη διεύθυνση http://pita.vacilos.com/ μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας βασιλόπιτα, με τη ζάχαρη άχνη να σχεδιάζει το δικό σας ξεχωριστό μήνυμα ή λογότυπο, να κόψετε κομμάτια για τους συμμετέχοντες της διαδικτυακής σας εκδήλωσης και να ψάξετε για το φλουρί. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Η Εύη Τόγια, Web Content and Social Media Manager του Εργαστηρίου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Εν μέσω καραντίνας δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε τη γλυκιά γεύση της βασιλόπιτας, όπως κάναμε τις προηγούμενες χρονιές, ελπίζουμε όμως να βοηθήσουμε να διατηρηθεί κάτι από τη μαγεία και τη χαρά αυτής της εκδήλωσης!»

Το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, περισσότερο γνωστό με το ακρωνύμιο ΓΑΒ LAB, δραστηριοποιείται κυρίως στις εφαρμογές της τεχνολογίας στις περιοχές του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σημαντικό κοινωνικό έργο με δράσεις όπως την διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές τάξεις, την παροχή δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής, την ανάπτυξη διαδικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών και άλλες. Πρόσφατα ίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB» η οποία αναλαμβάνει τη συνέχιση αυτού του έργου.

Ελλαδικό