Στις δύσκολες καταστάσεις που διανύουμε υπάρχουν δύο μονοπάτια… Το ένα είναι να κατανοήσουμε όλοι μας τις ευθύνες μας και να πράξουμε αναλόγως με υπευθυνότητα και το άλλο είναι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση. Η πρώτη περίπτωση είναι η πιο δύσκολη αλλά η ενδεδειγμένη και η δεύτερη η πιο εύκολη αλλά η απευκταία!

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Καλαμάτα, έναν γιατρό του νοσοκομείου της πόλης, είδαμε να επικρατεί έντονα το δεύτερο φαινόμενο που αναφέραμε παραπάνω, η εύκολη λύση δηλαδή. Κατηγορούμε έναν άνθρωπο της υγείας, ο οποίος με αυταπάρνηση, όπως όλοι οι γιατροί άλλωστε, προσφέρει τις υπηρεσίες του, την ώρα που πολλοί από εμάς παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τον καναπέ του σπιτιού μας!

Βάζουμε μία παρένθεση σε αυτό το σημείο… Την ίδια στιγμή που κατηγορούμε χωρίς λόγο και αιτία, βγαίνουμε στους δρόμους της πόλης γιατί δήθεν δεν μας χωρούν οι τέσσερις τοίχοι του σπιτιού μας ή γιατί ανακαλύψαμε ότι μας λείπει ένα χαρτί υγείας από το σπίτι και βγήκαμε να το προμηθευτούμε (δεν μιλάμε για όλους, ούτε καν για τους περισσότερους, αλλά και οι λίγοι αυτή την κρίσιμη στιγμή κάνουν τη διαφορά)!

Κλείνοντας την παρένθεση, δίνουμε και μία αποκλειστική είδηση που είχαμε μέσα από το νοσοκομείο Καλαμάτας. Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Καλαμάτα είχαμε με λίγες ώρες καθυστέρηση και δεύτερο, μέσα από το νοσοκομείο και αυτό, μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό είναι είδηση; Όχι… Είδηση είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιο από τα δύο άτομα νόσησε πρώτο στον κορονοϊό. Τα επιβεβαιωμένα δείγματα στάλθηκαν τυχαία, ώστε να ανακοινωθεί πρώτο εκείνο του γιατρού.

Έχει σημασία αυτό; Όχι βέβαια… Σημασία έχει το γεγονός ότι δεν πρέπει να “σταυρώνουμε” κανέναν σε αυτή την περίπτωση, διότι η ουσία είναι να ξεφύγουμε το συντομότερο από την πανδημία αυτή και σε αυτό θα μας βοηθήσουν ξεκάθαρα οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι τραυματιοφορείς και όλο το ιατρικό προσωπικό της χώρας μας. Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που βγήκαμε στα μπαλκόνια μας πριν λίγες ημέρες για να τους χειροκροτήσουμε… Τους ίδιους ανθρώπους που στατιστικά θα νοσήσει στον κορονοϊό το 35% καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάστασης αυτής!

Ας σταθούμε δίπλα τους, να τους υποστηρίξουμε, να τους ξαναχειροκροτήσουμε και φυσικά ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο τους! Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να πράξουμε υπεύθυνα (η πρώτη επιλογή που αναφέραμε παραπάνω) και όχι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον, κάτι το οποίο αποτελεί την εύκολη, αλλά απευκταία λύση!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό
Παύλος Παύλου
Ο Παύλος Παύλου είναι απόφοιτος του Πολιτικού τμήματος της Νομικής Αθηνών, με επιπλέον σπουδές στον Τουρισμό. είναι εμπνευστής του Kalamata IN και γράφει άρθρα ποικίλης θεματολογίας.