Μία μάσκα θα δοθεί σε κάθε μαθητή τη Δευτέρα και εντός της εβδομάδας η δεύτερη, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για να είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές.

Μια εντελώς διαφορετική σχολική χρονιά ξεκινά τη Δευτέρα, καθώς εκπαιδευτικοί και μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία με βάση τις αυστηρές οδηγίες που απαιτεί η πανδημία του κορονοϊού.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι πως εκπαιδευτικοί και μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν ιατρική μάσκα στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός. Δύο μάσκες θα διανεμηθούν δωρεάν σε κάθε μαθητή με ευθύνη των Δήμων.

Πυρετώδεις προετοιμασίες στο δήμο Καλαμάτας

Ο δήμος Καλαμάτας εργάζεται πυρετωδώς, ώστε τα σχολεία να είναι καθ’ όλα έτοιμα και απολύτως εναρμονισμένα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις εντολές του υπουργείου Παιδείας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου εύχεται στα παιδιά, τους  εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή δύναμη και υγεία.

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται φέτος κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Αποτελεί υποχρέωση όλων η τήρηση των μέτρων προστασίας που οι ειδικοί έχουν προτείνει και η Πολιτεία έχει αποφασίσει. Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, οφείλουμε για τα παιδιά μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφαλές και λειτουργικό. Ένα περιβάλλον που να επιτρέψει στα παιδιά, παρά τις δυσκολίες, να θέσουν και να πετύχουν τους στόχους τους. Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος θα είναι δίπλα τους», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό