Στο πλαίσιο των θερινών μας δραστηριοτήτων, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ σας προσκαλεί στην προβολή της μεγάλου μήκους ταινίας Runaway Day και κατόπιν σε ένα Masterclass με τον μόνιμο συνεργάτη μας και σκηνοθέτη της ταινίας Δημήτρη Μπαβέλλα, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, 21:30
Προβολή της ταινίας Runaway Day σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπαβέλλα και παραγωγή Τζίνας Πετροπούλου (Δραματική ταινία φαντασίας, α/μ, έτος παραγωγής 2013).

Σύνοψη: Οι κάτοικοι της Αθήνας καταλαμβάνονται από έναν πανδημικό ιό που τους δημιουργεί μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να τρέξουν μακριά. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Εύα Βόγλη, Ερρίκος Λίτσης, Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Σάββατο 6 Ιουνίου, 20:00
Masterclass από το Δημήτρη Μπαβέλλα με θέμα: “Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από την εποχή του Runaway Day στο σήμερα, πώς διαμορφώνεται το κινηματογραφικό τοπίο μετά την πανδημία; Η μόνιμη πρόκληση τού να ολοκληρώσεις μια ταινία στην Ελλάδα, μετά ή άνευ κορονοϊού”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Μπαβέλλας ήταν ο εισηγητής του σεμιναρίου κινηματογράφου υπό τον τίτλο “Κατασκευάζοντας μια ταινία” που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ τη σεζόν ’19-’20.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με την προβολή, ανάλυση και θεωρητική διδασκαλία του κινηματογράφου. Ο κάθε μαθητής, λειτουργώντας ως σκηνοθέτης ή/και καλλιτεχνικός συντελεστής, είχε τη δυνατότητα να αποδώσει μια σκηνή ή μια συρραφή από σκηνές στο μάθημα, λειτουργώντας κάτω από συνθήκες κινηματογραφικού γυρίσματος. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο είχαν τη δυνατότητα να σκηνοθετήσουν ή και να ερμηνεύσουν μια σκηνή, επεμβαίνοντας ουσιαστικά και δημιουργικά σε ένα κινηματογραφικό έργο υπό μορφή άσκησης και βάζοντας τη δικής του οπτική σε μια σκηνή, ασχολούμενοι με όλα τα επιμέρους στοιχεία που την αποτελούν (διεύθυνση ηθοποιών μπροστά από την κάμερα, αισθητική προσέγγιση, καλλιτεχνική διεύθυνση, οργάνωση παραγωγής κλπ). Απέκτησαν δηλαδή την πρωταρχική εμπειρία τού τι σημαίνει κινηματογραφικό γύρισμα.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί τη σεζόν 2020-2021. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό