Ο κίνδυνος φωτιάς που για την περιοχή μας την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ υψηλός, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Για αυτό το λόγο, όσοι διαμένουν στη Μεσσηνία έλαβαν και ειδοποίηση από το 112.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Δείτε περισσότερα:
- “Δεσποινίς Μαργαρίτα”: Πρεμιέρα 30 Οκτωβρίου από το “ΣΥΝ ΕΝΑ- Μιχάλης Τούμπουρος”
- “Ο τέλειος φόνος”: Έρχεται τον Οκτώβριο στην Καλαμάτα
- Ξεκίνησε δυναμικά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου
- Έρχεται τον Οκτώβριο το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας
- Κυριακάτικη πεζοπορία από την Άνω Βέργα μέχρι τον «Κρατήρα» του Καλαθιού για τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

















