Ο κορονοϊός ειναι εκεί έξω κι εμείς #Μένουμε_σπίτι, αλλά αυτό δεν μάς εμποδίζει να ταξιδέψουμε νοερά με τη βοήθεια της τεχνολογιας και να περιηγηθούμε σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Μάλιστα υπάρχουν αρκετά κανάλια στο YouTube που ειδικεύονται στο είδος και μας δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε συναρπαστικά μέρη με ομορφιές, ανθρώπους, αξιοθέατα και δραστηριότητες μέσα από τον υπολογιστή μας!

Αν είστε λοιπόν λάτρεις των ταξιδιών και περιμένετε πως και πως την άρση των περιοριστικών μέτρων, σας έχουμε τη λύση! Ένα διαδικτυακό ταξίδι σε μέρη, που θα θέλατε να επισκεφτείτε. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού σας, και ξεκινήστε μ΄ ένα κλικ τη βόλτα σας.

Kαλή Απόλαυση!

*Όλα τα βίντεο που ακολουθούν, είναι παραγωγή της “δικής μας” με έδρα την Καλαμάτα INDEVIN Creative Agency, για γνωστό παγκόσμιο τουριστικό οργανισμό.

Βένετο

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από τις δύο πιο ρομαντικές πόλεις της Ιταλίας, τη Βενετία και τη Βερόνα! Η Βενετία με τα φημισμένα τα κανάλια της και η ρομαντική Βερόνα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Βιέννη

Συνεχίστε το online ταξίδι σας στους πανέμορφους δρόμους της Βιέννης. Ο Δούναβης και τα κανάλια του, τα παραμυθένια παλάτια παλιών αυτοκρατοριών, η κλασική μουσική και οι πιο σύγχρονοι ήχοι, σε συνδυασμό με τους υπέροχους ναούς και τα βιενέζικα μπιστρό. Είναι μερικοί από τους λόγους που η Βιέννη θεωρείται η πιο αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Πράγα

Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα, βρίσκεται η παραμυθένια Πράγα. Με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το Κάστρο της Πράγας, η Γέφυρα του Καρόλου, η πλατεία της Παλιάς Πόλης και ο Λόφος Πέτρζιν είναι μερικά μόνο από τα πιο γνωστά αξιοθέατα που προσελκύουν τους ταξιδιώτες.

Μεγάλη Βρετανία & Ιρλανδία

Δε γίνεται να μην ενθουσιαστείτε, έστω και διαδικτυακά από το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Θαύμασε το London’s Eye, και το Βιg Ben, το πιο διάσημο ρολόι του κόσμου, με φόντο το Βρετανικό Κοινοβούλιο, φυσικά δε γίνεται να μην σας εντυπωσιάσει το ταξίδι στους θρύλους και την «άγρια» φύση της Ιρλανδίας.

Βαλένθια

Στη μεσογειακή Ισπανία συναντάμε τη Βαλένθια! Ένας συνδυασμός από παλιά και νέα κτίρια, από τα γουστόζικα µαγαζάκια έως τα µεγάλα εµπορικά, τα Πάρκα αλλά και τη Κεντρική Αγορά της σίγουρα η Βαλένθια θα σας γοητεύσει!

Ρωσία

Και από τη Μεσόγειο μεταφερόμαστε στη Ρωσία. Τόσο μεγάλη όσο μια ολόκληρη ήπειρος, το ταξίδι εκεί σίγουρα είναι μια εμπειρία ζωής. Αποδεικνύεται και στο βίντεο που ακολουθεί…

Αφρική

Αλλάζουμε ήπειρο και πάμε στην άγρια ομορφιά της Αφρικής. Με ένα τεράστιο λαογραφικό ενδιαφέρον, αφού φιλοξενεί ακόμα και στις ημέρες μας τις περισσότερες φυλές ιθαγενών. Αν είστε λάτρεις των σαφάρι σίγουρα αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό!

Περού

Συνεχίζοντας το διαδικτυακό μας ταξίδι, πάμε στο Περού! Η ιστορία των Ίνκας, τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία που συνεχώς εναλλάσσονται αλλά και το επιβλητικό Μάτσου Πίτσου καταγράφονται στο βίντεο που ακολουθεί…

Κούβα

Μια χώρα-θρύλος όχι μόνο για την απίστευτη φυσική της ομορφιά αλλά και για την πλούσια και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία της.

Μεξικό

Φτάνοντας προς το τέλος του διαδυκτιακού ταξιδιού, φτάνουμε στο Μεξικό! Η μαγευτική φύση του Μεξικού συναρπάζει τους ταξιδιώτες και αφήνει ανεξίτηλες μνήμες σε όποιον την επισκεφθεί.

Bonus video

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει και ένα οδοιπορικό με ομορφιές από την Ελλάδα και την Κύπρο!

Μπορεί αυτές οι περιοχές, σήμερα ναταλαιπωρούνται από τον κορονοϊό, όμως κάποια στιγμή αργά και σταθερά θα ξαναβρούν τους ρυθμούς τους, όπως όλοι μας, και τότε θα μας περιμένουν να τις επισκεθούμε από κοντά!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό