Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Startup Greece Week ξεκίνησε και συνεχίζεται έως την Κυριακή 10 Μαΐου.

Όλες τις μέρες πραγματοποιούνται διαδικτυακά εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή από επιχειρηματίες, μέντορες και ειδικούς στο είδος τους σε μια μεγάλη ποικιλία θεματικών. Δίνεται έτσι στο κοινό μια εξαιρετική ευκαιρία να ενημερωθεί, να εκπαιδευτεί και να παρακολουθήσει θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν, σε μια δύσκολη εποχή που κάθε καινοτόμα πληροφορία είναι απαραίτητη.

Από την πόλη της Καλαμάτας, ο ιδρυτής δύο νεοφυών επιχειρήσεων Γρηγόρης Ζωντανός αύριο Παρασκευή 8/5 (και ώρα 15.00-16.00) παρουσιάζει το workshop με θέμα «There is no such a think as a failure».

Επίσης αύριο (20.00-22.00) οι άνθρωποι που απαρτίζουν το πάνελ για την Καλαμάτα θα συζητήσουν για την ευφυή γεωργία και την εφαρμογή της καινοτομίας τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο σε άλλους τομείς, ενώ θα εντάξουν την Καλαμάτα για πρώτη φορά επίσημα στο χάρτη ενός ισχυρού ελληνικού οικοσυστήματος που θα ξεκινήσει από  την περιφέρεια και θα ενωθεί με οικοσυστήματα των υπόλοιπων χωρών. Η Καλαμάτα μέσα από αυτή τη δράση εντάσσεται σε ένα δίκτυο 10 πόλεων, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω πρόσβασης σε θέματα δικτύωσης και καινοτομίας.

To πάνελ θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και θα συμμετάσχουν οι:

-Παναγιώτης Λιαργκόβας, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου & πρόεδρος  ΚΕΠΕ

-Maria Gabriella Anagnostopoulos, Co-Founder, One & Olive – Project Manager &   Financial Analyst, Envolve Entrepreneurship Greece.

-Ηλίας Κάλφας, γεωπόνος, Γραφείο Στρατηγικών έργων – Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή – Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, ΚΑΕΜ.

-Νάσος Γερακάρης & Λάμπρος Καραγγέλης, Co-Founders Harma foods ΚοινΣΕΠ.

Θα συντονίσει η Μαριλένα Γυφτέα, πολιτικός επιστήμονας – δημοσιογράφος.

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό