Από 1η Ιουλίου επιστρέφει και πάλι με δρομολόγια για τη θερινή σεζόν το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αν και σύμφωνα με δηλώσεις του Αερολιμενάρχη, Δημήτρη Μανδηλάρη, δε θα μπορέσουν να φτάσουν τους στόχους που είχαν προγραμματίσει για τη φετινή περίοδο.

Να σημειωθεί ότι ισχύουν κανονικά, ως έχουν, οι υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία, δηλαδή: Αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με την Ιταλία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία μέχρι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου 2020. Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από και προς την Τουρκία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία έως τις 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 23.59. Επίσης, προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών και το μέτρο της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας 14 ημερών για επιβάτες (όλων των εθνικοτήτων) που φτάνουν στη χώρα μας από το σύνολο των διεθνών προορισμών έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 23.59.

Πιο συγκεκριμένα:

Οlympic air

Η σύνδεση με Θεσσαλονίκη (domestic) θα εκτελείται από Δευτέρα 1η Ιουνίου, με ώρα αναχώρησης 17:25 από Θεσσαλονίκη και άφιξη στην Καλαμάτα στις 18:30, στη συνέχεια θα γίνεται επιβίβαση και στις 18:55 θα γίνεται αναχώρηση, με άφιξη στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 20:00, καθημερινά εκτός Κυριακής.

Aegean

Σε ό,τι αφορά την Aegean, στο αναθεωρημένo πρόγραμμα πτήσεων που υπέβαλε για το καλοκαίρι 2020 για το αεροδρόμιο Καλαμάτας περιλαμβάνονται τέσσερις προορισμοί από τον Ιούλιο. Οι πτήσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρεία για το αεροδρόμιο Καλαμάτας από τις αρχές Ιουλίου είναι:
Καλαμάτα – Μόσχα (Domodedovo) 2 φορές την εβδομάδα
Καλαμάτα – Μόναχο 2 φορές την εβδομάδα
Καλαμάτα – Παρίσι (CDG) 2 φορές την εβδομάδα
Καλαμάτα – Στοκχόλμη (Arlanda) μία φορά την εβδομάδα.
Όλες οι πτήσεις θα γίνονται με αεροσκάφη Arbus τύπου A320.
Επίσης, η Aegean από τον Ιούνιο, ξεκινά εκ νέου τη σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά εκτός Κυριακής. Στην Καλαμάτα η πτήση από Θεσσαλονίκη θα φτάνει στις 18.25, ενώ θα αναχωρεί από το αεροδρόμιό μας για τη Θεσσαλονίκη στις 18.50.

Ryanair

Συνδέσεις Καλαμάτας με Μιλάνο περιλαμβάνει το νέο πτητικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2020 που σχεδίασε η Ryanair και ξεκινά την 1η Ιουλίου.
Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020, ενώ μερικές μέχρι και τον Οκτώβριο.
Υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν αλλαγές στο πρόγραμμα. Η συχνότητα των πτήσεων βασίζεται στις διαθέσιμες πτήσεις προς κράτησης στο σύστημα κρατήσεων του αερομεταφορέα στη σελίδα του στο διαδίκτυο, βάσει των πρώτων εβδομάδων του Ιουλίου και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.
Μιλάνο (Μπέργκαμο) – Καλαμάτα από 4 Ιουλίου, 1 φορά την εβδομάδα (2 φορές από 4 Αυγούστου)

Laudamotion

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν και οι πτήσεις του θερινού προγράμματος της Laudamotion, στις οποίες περιλαμβάνονται και πολλές συνδέσεις με Ελλάδα.Οι πτήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη της Ryanair ενώ υπάρχει πιθανότητα να γίνουν αλλαγές.
Βιέννη – Καλαμάτα από 6 Ιουλίου, 1 φορά την εβδομάδα

Condor

Ο αερομεταφορέας της Γερμανίας θα πετά από 8 αεροδρόμια της Γερμανίας (Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Μόναχο, Αμβούργο, Αννόβερο, Στουτγκάρδη, Λειψία / Χάλλε και Βερολίνο-Schönefeld), σε πρώτη φάση, προς 29 προορισμούς διακοπών, στην Ελλάδα, τα Κανάρια, τις Βαλεαρίδες, την Ανδαλουσία, την Κροατία, τη Σαρδηνία, την Κύπρο, την Τουρκία και το Συλτ, με 300 εβδομαδιαίες συνδέσεις.Οι προορισμοί της Ελλάδας οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την αεροπορική εταιρία είναι η Καλαμάτα, η Καβάλα, η Κέρκυρα, η Κως, η Κρήτη, η Μύκονος, η Πρέβεζα, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σκιάθος, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και η Ζάκυνθος.Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Κάθε νέα κράτηση που θα πραγματοποιηθεί έως τις 31 Μαιου του 2020 μπορεί να αλλάξει δωρεάν.

Ελλαδικό