Ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 στην Καλαμάτα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, η διανομή τροφίμων δικαιούχων του προγράμματος  ΤΕΒΑ.

Το πρόγραμμα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και αφορά την διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων, σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.

Το πρόγραμμα διανομής για την πόλη της Καλαμάτας θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και θα υλοποιηθεί με κατ΄ οίκον παράδοση, ενώ για τις περιοχές εκτός του αστικού ιστού της πόλης και σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, η διανομή θα γίνει σε σταθερά σημεία με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Εκτός της Καλαμάτας διανομή πραγματοποιείται και στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι Δήμου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που προβλέπει ολοκλήρωση της διανομής την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός της διανομής ανέρχεται σε 920.000 ευρώ, θα διατεθούν 38 διαφορετικά είδη προϊόντων (είδη παντοπωλείου, κρέατα, τυριά, μαναβική, είδη βασικής υλικής συνδρομής και βρεφικά είδη) σε 5.837 ωφελούμενες οικογένειες που αντιστοιχούν σε 10.885 άτομα.

Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα και το σημείο διανομής ενώ η ταυτοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή με εξουσιοδότηση, σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2721093333

Ελλαδικό