“Χόρεψε” και το φετινό διαφορετικό Καλοκαίρι η πόλη της Καλαμάτας… Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την καθοριστική του συνεισφορά στην ίδρυση του θεσμού, πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου 2020.

Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, υποδέχτηκε για ακόμη μία χρονιά μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διεθνώς αναφορικά με τον χορό.

Με 21 ελληνικές και ξένες παραγωγές, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ημερών και, συνεπώς, μόνο σε ανοικτούς χώρους, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έδωσε και φέτος το “παρών” στην πιο δύσκολη, ιστορικά, συγκυρία των 26 χρόνων λειτουργίας του και τα κατάφερε!

Οι παραστάσεις, οι εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές του δραστηριότητες κατέλαβαν όλους σχεδόν όλους τους “ανοιχτούς” χώρους της πόλης, από το Αίθριο του Μεγάρου Χορού της Καλαμάτας έως το Αμφιθέατρο του Κάστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, το Πνευματικό Κέντρο, το Στάδιο, και δημόσιους χώρους όπως την Κεντρική Πλατεία-Βασιλέως Γεωργίου.

Πλέον, δίνει ραντεβού για του χρόνου το Καλοκαίρι και το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Δείτε επίσης:

Ελλαδικό