Ανάγκη από νερό έχουν, εν μέσω καλοκαιριού, τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στο αστικό και το περιαστικό περιβάλλον και στο πλαίσιο αυτό ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αφήνουν λίγο νερό για τα τετράποδα που υποφέρουν από τη ζέστη.

Μέσω ανακοίνωσης του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας καλεί τους φιλόζωους αλλά και κάθε πολίτη να αφήνουν λίγο νερό στα αδέσποτα ζώα, ώστε να μην πάθουν αφυδάτωση. Η υψηλές θερμοκρασίες στην ατμόσφαιρα και η έλλειψη νερού, μπορεί να οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

-Καθημερινά αυξάνονται τα κρούσματα στα κτηνιατρεία από αδέσποτα ζωάκια με θερμοπληξία. Παρακαλούμε να βάζετε ένα δοχείο με νερό έξω από τις πόρτες σας.
-Μην βγάζετε τα ζωάκια σας βόλτα ή τα παίρνετε στη θάλασσα, ώρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη. Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε άλλα κινδυνεύουν από εγκαύματα στα πατουσάκια τους καθώς η άσφαλτος και η άμμος καίνε…
-Τα ζώα που ανήκουν στις βραχυκέφαλικες φυλές δυσκολεύονται στην αναπνοή και μπορεί αυτό να αποβεί μοιραίο για τη ζωή τους…

Elladiko