Κεντρικό θέμα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό, η είδηση για τα δύο στάδια επανεκκίνησης του τουρισμού στην Ελλάδα.

Στο διάγγελμα του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα βάλει «μπρος τις μηχανές» για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της και την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου – την οποία καθυστέρησε η πανδημία του κορονοϊού – μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επανεκκίνηση σε δύο στάδια

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις από το εξωτερικό προς την χώρα μας, ενώ από την 1η Ιουλίου σε δεύτερη φάση, πρόκειται να απελευθερωθούν οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια. Από τη Δευτέρα 25 Μαϊου «απελευθερώνεται» ο εσωτερικός τουρισμός.

Οι τουρίστες που θα φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Δεν θα ισχύει βέβαια το ίδιο για τους τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία που ευελπιστούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ισχύουσες πληροφορίες, θα μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους, στην χώρα τους.

Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών

«Τα γενικά πρωτόκολλα υγείας θα τηρηθούν, χωρίς αυτά να επισκιάζουν τον λαμπερό ήλιο ή τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την φράση του αυτή να δημοσιεύεται και σε σχετικό άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η Ελλάδα από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς

Ο απροσδόκητα επιτυχημένος χειρισμός της πανδημίας από την Ελλάδα καθιστά την χώρα ιδιαιτέρως δημοφιλή προορισμό για το φετινό καλοκαίρι, πράγμα που κρίνεται και ζωτικής σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Συγκεκριμένα, το BBC αναφέρεται στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων τη φράση του «διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας» που έχει κερδίσει η χώρα μας.

Δείτε επίσης:

Elladiko