Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που αφορά στο εξαγωγικό εμπόριο επιτραπέζιας ελιάς &ελαιολάδου.

Το σεμινάριο ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του ελαιοκομικού κλάδου που επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες των εξαγωγών και να έχουν μια πρώτη επαφή με τα προαπαιτούμενα, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που συνοδεύουν το εξαγωγικό εμπόριο της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου.

Οι εισηγητές του σεμιναρίου αποτελούν καταξιωμένα στελέχη του επιχειρηματικού χώρου με πολυετή εμπειρία και διακεκριμένη πορεία στον χώρο των εξαγωγών.

Οι τίτλοι των θεματικών που θα παρουσιαστούν είναι οι ακόλουθοι:
-Εισαγωγή στο εξαγωγικό εμπόριο.
-Ορολογία & τεκμηρίωση εξαγωγικού εμπορίου.
-Διανομή & πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.
-Προετοιμασία εξαγωγικής επιχείρησης και προϊόντος για μια επιτυχημένη
εξαγωγική δραστηριότητα. Διαδικαστικά – τελωνειακά εξαγωγών σε τρίτες χώρες.
-Εμπορικές εκθέσεις. Κοστολόγηση & τιμολόγηση.

Το σεμινάριο που ξεκινά στις 13 Νοεμβρίου, είναι συνολικής διάρκειας 15 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα μέσω της πλατφόρμας ZOOM.

Για εγγραφές και περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 27210 25700, κιν. 6985666456 και στο e-mail info@kaem.gr
Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα