Η ιστορία της μικρής Αναστασίας, η οποία πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για να εγχειριστεί άμεσα, έχει αγγίξει όλη τη Μεσσηνιακή κοινωνία!

Για το λόγο αυτό ένας μεγαλός αριθμός επιχειρήσεων από το νομό, θέλοντας να συνδράμουν στην ταχύτατη μεταφορά της μικρής Αναστασίας στο εξωτερικό, όπου πρέπει να μεταβεί για να εγχειριστεί άμεσα, έχουν τοποθετήσει στα καταστηματά τους “κουμπαράδες” αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Μεγάλη, μάλιστα, ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση που συμμετείχε η Δημοτική Φιλαρμονική με τους μουσικούς να παίζουν εθελοντικά.

Η έκκληση της οικογένειας για βοήθεια από τους Μεσσήνιου που έχουν αποδείξει το μεγαλείο ψυχής που διαθέτουν στις δύσκολες στιγμές ενός μικρού κοριτσιού.

Εάν και εσείς επιθυμείτε να βοηθήσετε την οικογένεια της μικρής Αναστασίας να συγκεντώσουν το ποσό που χρειάζεται για την εγχειρησή της στη συνέχεια ακολουθούν σχετικοί πίνακες με τους επαγγελματίες – φορείς που διαθέτουν κουμπαράδες σε όλη τη Μεσσηνία:

Επίσημη ανακοίνωση απο τους γονείς της Αναστασίας :

”Αυτό που συμβαίνει στην Καλαμάτα, πραγματικά μας ξεπερνά, είναι για εμάς πηγή δύναμης και ελπίδας για αυτό που βιώνουμε και που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.Εκτός από ένα τεράστιο ευχαριστώ, έχουμε την ανάγκη να μοιραστούμε μαζί σας κάποια πράγματα, μιας και νοιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό. Η Αναστασία μας έχει μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργίσιμη. Η συνήθης αντιμετώπιση της νόσου, έχει χαμηλά προγνωστικά. Έχουμε έρθει σε επαφή με τρία ερευνητικά προγράμματα, τα οποία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σαν της Αναστασίας, στο Τέξας, στο Κόλουμπια της Νέας Υόρκης που ηγείται ο Έλληνας νευροογκολόγος κ. Ζαχαρούλης και στην Κολωνία. Ήδη έχει αποσταλεί το ιστορικό της και περιμένουμε απαντήσεις.Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και απαιτείται ειδική διαδικασία. Έχουμε υποβάλει φάκελο στον ΕΟΠΥ και περιμένουμε απαντήσεις. Θα πάμε σε όποια έρευνα και σε όποια θεραπεία κριθεί από τους ειδικούς η πιο κατάλληλη. Από στιγμή σε στιγμή θα χρειαστεί να φύγουμε στο εξωτερικό.Δεν ξέρουμε ούτε το ακριβές ποσόν ούτε πόσος χρόνος θα χρειαστεί. Γι αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια του κόσμου.Όλα συνέβησαν αστραπιαία και καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις ζωής, οι οποίες δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να παρθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το κορίτσι μας.Οι διαδικασίες για τον ερανικο λογαριασμό έχουν ξεκινήσει και θα έχουμε απαντήσεις μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είναι τα πάντα ξεκάθαρα και διαυγή, δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα δεδομένα. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, αλλά αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η θετική σας ενέργεια, η αγάπη σας και η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά.

Ηλίας Τριανταφυλλάκης – Ξένια Πρεζεράκου”

Από πλευράς μας θα σας ενημερώνουε για όποια εξέλιξη αφορά στην Αναστασία!

Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα