Η ομάδα προβολών της ταράτσας σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας “Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο” την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 στην Ταράτσα.

Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί με γλυκιά και νοσταλγική διάθεση όλο το φάσμα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ. Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής (Κατοχική περίοδος), όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη.Βασικός άξονας του σεναρίου είναι η σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελλαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη, αλλά και εντελώς ανήθικη (αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας) , όπου αναπτύσσεται μια σειρά από στερεότυπους χαρακτήρες και καταστάσεις που κυριάρχησαν στην χρυσή εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Τα μέλη των δύο οικογενειών αν και βρίσκονταν σε διαρκή σύγκρουση, αποδείχθηκε ότι έκρυβαν κι από ένα μυστικό, η αποκάλυψη του οποίου γίνεται με τον συνηθισμένο τρόπο των ταινιών του ’60, δηλαδή το γάμο.

Χρονολογία: 2001
Διάρκεια: 110′
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου
Καταλληλότητα: κατάλληλο, απαραίτητη γονική συναίνεσηΗ Ταράτσα είναι ένας κοινωνικός χώρος που στήθηκε το καλοκαίρι του 2020 στην Καλαμάτα, αμέσως μετά την επιβεβλημένη καραντίνα, και ως άμεση απόληξη προβληματισμών που αυτή έγειρε. Δημιουργήθηκε από μια πολύμορφη ομάδα-πρωτοβουλία κατοίκων και ως χώρος στοχεύει να προωθήσει έμπρακτα τις αρχές της αλληλοβοήθειας, της αυτοοργάνωσης και της αυτομόρφωσης.
Σιδηροδρομικού Σταθμού 19

Πρόσβαση στο χώρο: Εισέρχεστε από την είσοδο της πολυκατοικίας ανάμεσα στο Gourmet και το Doc wine bar. Ανεβαίνετε με τον ανελκυστήρα μέχρι τον 4ο όροφο και μετά συνεχίζετε με τις σκάλες προς την ταράτσα (δύο όροφοι). Εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα πρόσβασης (π.χ. μη-δυνατότητα ν’ ανέβετε σκάλες) στείλτε μας προσωπικό μήνυμα.

Ελλαδικό