Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Ιουλίου έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020.

Η κορυφαία διοργάνωση για το άθλημα θα πραγματοποιηθεί στο αιολικό πάρκο “Μηλιά”, το οποίο ανήκει στη συστοιχία αιολικών πάρκων του Καφηρέα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον ΠΟ “Άνεμος” Καρυστίας, την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Καρύστου, αλλά και την σημαντική στήριξη της Enel Green Power, θα διοργανώσει το Πρωτάθλημα MTB, στα αγωνίσματα του Cross Country Αντοχής (XCO) και του Team Relay (Σκυταλοδρομία).

Η διοργάνωση στην Κάρυστο είναι η δεύτερη διοργάνωση για την ΕΟΠ μετά την πανδημία του κορονοϊού και αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ποδηλάτη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, στην ορεινή ποδηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αθλητής που θα πάει στο Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021, μαζί με τον Χρήστο Βολικάκη (πίστα) και τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη (δρόμο) που έχουν ήδη σφραγίσει τα “εισιτήριά” για την Ιαπωνία.

Ελλαδικό